Νεαρός στην Ιταλία απήγαγε και σκότωσε την φίλη του επειδή τον χώρισε-Καταδικάστηκε σε ισόβια

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 22χρονος Φιλίπο Τουρέτα ο οποίος παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την πρώην φίλη του Τζούλια Τσεκετίν πέρυσι, μία υπόθεση δολοφονίας που συγκλόνισε την Ιταλία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ανάγνωση της ποινής σε δικαστήριο της Βενετίας, ο πατέρας της Τζίνο, δήλωσε: «Κανείς δεν μου δίνει πίσω τη Τζούλια, οπότε δεν είμαι ούτε πιο ανακουφισμένος ούτε πιο λυπημένος από ό,τι ήμουν χθες ή από ό,τι θα είμαι αύριο».

«Δεν καταπολεμάς τη βία μεταξύ των φύλων με ποινές. Την καταπολεμάς με την πρόληψη» δήλωσε ο πατέρας της άτυχης Τζούλια.

Η Τζούλια Τσεκετίν εξαφανίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο αφού πήγε σε εμπορικό κέντρο με τον Τουρέτα. Βρέθηκε μια εβδομάδα αργότερα σε ένα χαντάκι τυλιγμένη σε πλαστικές σακούλες. Σε μία εβδομάδα θα αποφοιτούσε από το πανεπιστήμιο της Πάδοβα.

Ο Τουρέτα, ο πρώην φίλος της κοπέλας, συνελήφθη στη Γερμανία στις 19 Νοεμβρίου 2023, την επομένη της εύρεσης του πτώματός της. Είχε πει τον Οκτώβριο στο αστυνοµικό δικαστήριο της Βενετίας ότι σχεδίαζε να απαγάγει και να σκοτώσει την Τσεκετίν αφού εκείνη αρνήθηκε να τα ξαναβρεί µαζί του.

Οι δικαστές διέταξαν επίσης τον Τουρέτα να καταβάλει συνολικά 760.000 ευρώ ως αποζημίωση στην οικογένεια Τσεκετίν.

Η σχέση της Τσεκετίν με την Turetta διήρκεσε περίπου ένα χρόνο πριν τη διακόψει τον Αύγουστο του 2023. Η αδελφή της, Έλενα, δήλωσε στον Guardian την περασμένη εβδομάδα ότι ο «έλεγχος και η χειραγώγηση» είχαν ξεκινήσει από νωρίς, με μια κρίση ζήλιας αφού η Τζούλια είπε ότι επρόκειτο να συναντήσει έναν άνδρα φίλο που γνώριζε από το λύκειο.

Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ασκήσει σωματική βία, πρόσθεσε, αλλά όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις, ο Τουρέτα δεν μπορούσε να δεχτεί ότι η σχέση είχε τελειώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Πρόταση Νόμου για δημιουργία Εθνικού Ταμείου Απώλειας Χρήσης Κατεχόμενων Περιουσιών κατέθεσε ο Κάρουλας
Τοποθέτηση Σαββίδη για κατάθεση νομοσχεδίων διαχωρισμού εξουσιών-«Ο ρόλος μου περιορίζεται στην νομική πτυχή»
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων του Μαρί-«Ήταν όλα εγκληματικά και εσκεμμένα, ο πόνος και η απώλεια μένει»
Η παράνομη δίωξη του Σενέρ Λεβέντ ενώπιον της ΕΕ με παρέμβαση Μαυρίδη
Έπεσε ο πέλεκυς στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Δωρόθεου στα Λατσιά-«Επώδυνος θάνατος, υπέδειξαν αναλγησία»
Πατέρας στο Πακιστάν σκότωσε τη 16χρονη κόρη του επειδή αρνούνταν να κλείσει τον λογαριασμό της στο TikTok
Καταπέλτης το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής-Εισηγείται ποινικά αδικήματα για τρείς και πειθαρχικά σε πέντε
Περιπολία των Φοινικούδων από μέλη της αντιοχλαγωγικής ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι η Μουρτζούκου ευθύνεται και για τον θάνατο του Παναγιωτάκη-Θέλει ολοκληρωμένη ομολογία
Λαβρόφ και Ρούμπιο συζήτησαν για την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή στην σύνοδο της ASEAN στη Μαλαισία