Σε επιφυλακή η ΑΗΚ λόγω της κακοκαιρίας-Μικροπροβλήματα και διακοπές ρεύματος

Με προβλήματα μέσης τάσης σε μεμονωμένα υποστατικά σε Σωτήρα, Φρέναρος και Αγία Νάπα καταπιάνονται από το πρωί τα συνεργεία της ΑΗΚ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής, Χριστίνα Παπαδοπούλου.  

Ανέφερε ότι, εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, παρουσιάστηκαν παγκύπρια μικροπροβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίστηκαν. Εξήγησε ότι ήταν κυρίως προβλήματα παροχών, δηλαδή ενώσεων στις οικίες, οι οποίες, λόγω θερμοκρασίας, έχουν φυσική φθορά.

Τα προβλήματα, ανέφερε, επιδεινώνονται όταν έχουμε ψηλές θερμοκρασίες και στη συνέχεια χαμηλές. Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι όλα τα συνεργεία είναι σε επιφυλακή για παρέμβαση όταν χρειαστεί.

Επεσήμανε, επίσης, ότι λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας καλό θα ήταν οι καταναλωτές να κλείνουν από τις πρίζες συσκευές όπως τηλεοράσεις και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η κ. Παπαδοπούλου είπε επίσης ότι η διαδικασία της υπογειοποίησης καλωδίων προχωρά κανονικά. Εξήγησε ότι σε περιπτώσεις επεκτάσεων αλλά και πυκνής βλάστησης, τα συνεργεία της ΑΗΚ προχωρούν με μεμονωμένα καλώδια τα οποία δεν παθαίνουν βραχυκύκλωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε η τιμή του λαδιού και άλλων προϊόντων-Τι καταγράφει το παρατηρητήριο τιμών
Ανοικτά του Παραλιμνίου σημειώθηκε η σεισμική δόνηση-Αισθητή σε διάφορες περιοχές της Κύπρου
Ανακοίνωση της Hermes Airport για όσους θα ταξιδέψουν-«Το κοινό να προσέρχεται τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την πτήση»
Δίωρη απροειδοποίητη απεργία πραγματοποίησαν οι οδηγοί λεωφορείων στη Λάρνακα
Σεισμική δόνηση στην Κύπρο-Έγινε αισθητή στη Λάρνακα
Μονή Σινά και επίθεση σε εκκλησία στη Δαμασκό στο επίκεντρο της Συνόδου-Τρεις ανακοινώσεις, ούτε λέξη για Τυχικό
Προωθεί ποινικές διώξεις για τα €25 εκατομμύρια εταιρείας Αμπράμοβιτς ο Έφορος Φορολογίας
Μειωμένες ποσότητες νερού στη Λευκωσία λόγω εργασιών-«Αποφύγετε τη σπατάλη για να διατηρηθεί η επάρκεια»
Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ισραηλινών μέσω του λιμανιού Λεμεσού
Επιστολή Τυχικού σε Αρχιεπίσκοπο-«Παραμένω ο κανονικός Μητροπολίτης Πάφου, δεν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη»