Ο Τριντό έχασε τη στήριξη από το κόμμα του-Μετά τις διακοπές ανακοινώνει τις προθέσεις του

Την ώρα που η παράταξη της οποίας ηγείται ο Τζάστιν Τριντό, του… τρίζει την καρέκλα, ο Καναδός πρωθυπουργός απολαμβάνει τις διακοπές του σε χιονοδρομικό κέντρο.

Ο Τριντό εδώ και αρκετές εβδομάδες δέχεται πιέσεις εκ των έσω για να παραιτηθεί και πλέον, δημοσιεύματα αναφέρουν πως έχει χάσει την πλειοψηφία του κόμματός του.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί θα τοποθετηθεί επί του θέματος, όμως οι πληροφορίες των καναδικών ΜΜΕ, αναφέρουν πως θα ανακοινώσει τις προθέσεις του με το που επιστρέψει από τις διακοπές του.

Η στάση του απέναντι στις απειλές του Τραμπ για εξωφρενικούς δασμούς το ‘25, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και μάλιστα η αντιπρόεδρος, Κρίστια Φρίλαντ, υπέβαλε την παραίτησή της. Το όνομά της γράφτηκε ως την πιο πιθανή αντικαταστάτρια του Τριντό αν παραιτηθεί.

Ο Καναδάς θα προσέλθει στις κάλπες εντός του 2025 και οι Φιλελεύθεροι θέλουν να σώσουν την παρτίδα, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο αν εκπέσει ο Τριντό, εκτιμούν στο κόμμα του.

«Ο πρωθυπουργός δεν έχει πλέον την υποστήριξη της πλειοψηφίας και για να διατηρήσει την ελάχιστη αξιοπρέπειά του, πρέπει να παραιτηθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Τζορτζ Κάχαλ.<

«Φτάσαμε στο κρίσιμο σημείο. Υπάρχει μια κρίσιμα μεγάλη μάζα που υποστηρίζει την παραίτησή του» ανέφερε μέλος του κόμματος.

«Ο χρόνος μετράει και η ομάδα μας είναι της άποψης ότι δεν είναι δυνατό να παραμείνετε εσεις ως ηγέτης και ότι πρέπει να επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες συνομιλίες για τη μετάβαση», έγραψε ο πρόεδρος του Atlantic Caucus, Κόντι Μπλόις στον πρωθυπουργό, στις 23 Δεκεμβρίου.

«Οι σκέψεις του αυτή τη στιγμή, δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική κληρονομιά μας. Το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες ο ύποπτος για την υπόθεση της Μαντλίν
Επιπλέον τρία δισεκατομμύρια για εφαρμογή του Συμφώνου για Μετανάστευση ανακοίνωσε η Κομισιόν
Ειδικό Δικαστήριο για τη ρωσική εισβολή δημιουργούν Ουκρανία και Συμβούλιο της Ευρώπης
Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον του αεροδρομίου του Τελ Αβίβ
ΗΠΑ και ΕΕ έχουν έτοιμη πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία-Αν απορριφθεί, νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Το ΡΚΚ διοργάνωσε συνέδριο για την αυτοδιάλυσή του
Στις 18 Μαΐου η λειτουργία για την εκθρόνιση του πάπα Λέοντα του ΙΔ'
Οι κινήσεις που έφεραν τη μεγάλη ανατροπή πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα- Πώς «έφαγε» τον Ιταλό Παρολίν
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'