Καμπανάκι από το Ιράν-Μια «νέα αντίσταση» κατά του Ισραήλ θα εμφανιστεί στη Συρία

Μία «νέα αντίσταση» κατά του Ισραήλ θα εμφανισθεί στη Συρία παρά την πτώση του Μπασάρ αλ-Ασαντ και του καθεστώτος του, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Ιράν, συνεργάτης του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο επί όλων των στρατηγικών αποφάσεων του Ιράν.

Η Συρία του Μπασάρ αλ-Ασαντ υπήρξε επί δεκαετίες στενός σύμμαχος της Τεχεράνης και κρίσιμης σημασίας κρίκος στην αλυσίδα του «άξονα της αντίστασης», που συνδέει με το σιιτικό Ιράν ένοπλες οργανώσεις ενωμένες από την εναντίωσή τους στο Ισραήλ, όπως η λιβανική Χεζμπολάχ και η παλαιστινιακή Χαμάς.

«Όχι μόνο η αντίσταση (απέναντι στον Ισραήλ) δεν έχει αποδυναμωθεί, αλλά με την κατοχή συριακών εδαφών από το σιωνιστικό καθεστώς, μία νέα αντίσταση γεννήθηκε και θα εκδηλωθεί τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν Αλί Ακμπάρ Αχμαντιάν, μεταδίδει το πρακτορείο Irna.

Ο Αλί Ακμπάρ Αχμαντιάν είναι σύμβουλος του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ που βρίσκεται στην εξουσία από το 1989, ο οποίος προέβλεψε στις 22 Δεκεμβρίου «την εμφάνιση μίας ισχυρής και αξιοσέβαστης» αντιστασιακής οργάνωσης στην Συρία.

Δεν είναι σαφές αν ο Αλί Χαμενεΐ εννοούσε μία δύναμη αντίστασης απέναντι στο Ισραήλ ή απέναντι στον συνασπισμό των ένοπλων οργανώσεων που έθεσαν τέλος στην εξουσία της δυναστείας Ασαντ στην Συρία.

Ο Αλί Ακμπάρ Αχμαντιάν διαβεβαίωσε επίσης ότι το Ιράν δεν έχει αλλάξει το πυρηνικό της δόγμα, αναφερόμενος στην προειδοποίηση της Τεχεράνης στο τέλος Νοεμβρίου σχετικά με την πιθανότητα να αποκτήσει ατομικό όπλο αν οι Ευρωπαίοι επαναφέρουν τις κυρώσεις εναντίον της.

Οι δηλώσεις του ιρανού αξιωματούχου έγιναν κατά την διάρκεια συνάντησής του με τον Μπαντρ αλ-Μπουσάντι, υπουργό Εξωτερικών του Ομάν, που έχει διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στο Ιράν και τις δυτικές χώρες, κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο αυτοαποκαλούμενος «πιο cool δικτάτορας του κόσμου» Ναγίμπο Μποκελέ που επηρεάζει τον Λευκό Οίκο
ΒΙΝΤΕΟ: Σειρά εκρήξεων στο Κουρσκ της Ρωσίας-Αναφορές για θύματα και ζημιές σε πολυκατοικίες
ΒΙΝΤΕΟ: Άγρια επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN για το μεταναστευτικό-«Είστε άρρωστοι»
Ο Τραμπ επιρρίπτει και πάλι ευθύνες στον Ουκρανό πρόεδρο για τον πόλεμο με τη Ρωσία
Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Συντάγματος της Ουγγαρίας για την αναγνώριση μόνο δύο φύλων
Στις ΗΠΑ ο Επίτροπος Σέφκοβιτς να διαπραγματευτεί για τους δασμούς με τα αντίμετρα στη βαλίτσα
Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα στο Μπέρμιγχαμ
Με καρτοκινητά το προσωπικό της Κομισιόν που ταξιδεύει στις ΗΠΑ υπό τον φόβο κατασκοπείας
Άνδρας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Κυβερνήτη της Πενσιλβάνια
Πρώην στελέχη των Βρετανών Συντηρητικών διώκονται για στοιχηματική απάτη για την... ημερομηνία των εκλογών