Tη ΔΕΑ επισκέφθηκε ο Τατάρ-«Το θέμα των αγνοουμένων δεν πρέπει να πολιτικοποιείται»

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ επισκέφθηκε τα γραφεία της δικοινοτικής Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, όπου είχε συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο εκπρόσωπο στην Επιτροπή, Χακκί Μουφτουζαντέ, και ευχήθηκε καλή χρονιά στους εργαζόμενους εκεί.

Σύμφωνα με τον παράνομο «Μπαϊράκ», κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στη σημασία, στη δυσκολία και στην ευαισθησία του έργου της Επιτροπής και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Χακκί Μουφτουζαντέ και το προσωπικό για την αφοσίωσή τους.

Είπε ακόμη πως υπάρχει συμφωνία για συνέχιση των εκταφών, με βάση τις πληροφορίες που θα παρέχονται στην Επιτροπή.

Υπογράμμισε ότι το θέμα των αγνοουμένων έχει ανθρωπιστική διάσταση και δεν θα πρέπει να πολιτικοποιείται. Επεσήμανε επίσης ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά, βάσει πληροφοριών και μαρτυριών, έχει διασφαλίσει τη διεξαγωγή των εκταφών.

Ο κ. Τατάρ, αναφερόμενος σε εκταφές στον ομαδικό τάφο στην Αλόα, υποστήριξε ότι, «παρά την αντίθεση της ελληνοκυπριακής πλευράς, οι προσπάθειες απέδωσαν και οι εκταφές ξεκίνησαν». Επεσήμανε επίσης ότι, όπως έγινε στα Μαράθα και Σανταλάρη, μετά την ταυτοποίηση των λειψάνων, κάθε θύμα θα έχει ξεχωριστό τάφο.

Ο Τουρκοκύπριος εκπρόσωπος της επιτροπής, Χακκί Μουφτουζαντέ, ευχαρίστησε τον κ. Τατάρ για την επίσκεψη του και εξέφρασε την ανησυχία του για «την πολιτικοποίηση του θέματος από ορισμένους Ελληνοκύπριους πολιτικούς, παρά τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών», όπως είπε. Σημείωσε ότι αυτή η κατάσταση δημιουργεί έλλειψη εμπιστοσύνης και προσβάλλει τις οικογένειες των αγνοουμένων.

Ο κ. Μουφτουζαντέ τόνισε επίσης ότι η Επιτροπή εργάζεται με μεγάλη προσοχή και ακρίβεια και ότι η ομάδα εργασίας θα ενισχυθεί το 2025, ενώ νέα μηχανήματα θα τεθούν σε λειτουργία, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των εργασιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βγαίνουν μπροστά Δημητριάδης και Μιχαηλίδης-Απαντούν στα περί γνώσης για την εγκύκλιο του 2017
Αυτό είναι το πόρισμα της Ερευνητικής για τους ΤΑΚΑΤΑ
Η 15η Ιουλίου 1974 στη Λεμεσό, μια μέρα βαμμένη στο αίμα-«Σαν σακιά ζωντανοί και νεκροί, άνοιξαν λάκκους σε κοιμητήριο»
Αναχωρεί για Νέα Υόρκη ο Τατάρ για να συμμετάσχει στην πενταμερή
Αυτά τα αντίποινα ετοιμάζει η ΕΕ στους δασμούς του Τραμπ-Φόροι σε αυτοκίνητα, τρόφιμα, ποιοι θα επηρεαστούν
«Θα μπορούσαν να αποφευχθούν πραξικόπημα και εισβολή, ΗΠΑ και Ην. Βασίλειο όφειλαν να πράξουν περισσότερα»
Αυτές είναι οι αυστηρές ποινές για τη χρήση λάστιχου-«Ο καθένας μας πρέπει πλέον να αλλάξει κουλτούρα»
Καταδικάζουν το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τα κόμματα
Στάχτη όχημα 40χρονου που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από κατοικία οικείου του προσώπου
Ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό ο Στιούαρτ-«Η βαθιά δυσπιστία εμπόδιο για συμφωνία»