Ο Ντομινίκ Πελικό δεν θα ασκήσει έφεση, σε αντίθεση με 17 συγκατηγορούμενούς του για τους βιασμούς της Ζιζέλ

Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, στον οποίον επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών επειδή νάρκωνε, βίαζε και προσκαλούσε και άλλους άνδρες να βιάζουν τη γυναίκα του ενόσω ήταν ναρκωμένη επί περισσότερο από μια δεκαετία, δεν θα ασκήσει έφεση.

Τουλάχιστον 17 άλλοι άνδρες, που κρίθηκαν ένοχοι μαζί με τον Ντομινίκ Πελικό, έχουν εφεσιβάλει την καταδικαστική απόφαση.

"Ο Ντομινίκ Πελικό αποφάσισε να μην εφεσιβάλει την ετυμηγορία", δήλωσε η δικηγόρος Μπεατρίς Ζαβαρό στο AFP και στο Franceinfo.

Μια έφεση "θα ανάγκαζε την Ζιζέλ να υποβληθεί σε μια νέα δοκιμασία, σε νέες αντιπαραθέσεις, κάτι που αρνείται να κάνει ο Ντομινίκ Πελικό", πρόσθεσε και σχολίασε ότι "ήρθε η ώρα να τελειώνουμε δικαστικά".

Η σημερινή είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία μπορούν να ασκήσουν έφεση οι κατηγορούμενοι και 17 από τους συγκατηγορούμενους του Πελικό το έχουν ήδη κάνει, σύμφωνα με την Ζαβαρό.

Έπειτα από τις πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις, ένας από τους συνηγόρους της Ζιζέλ Πελικό δήλωσε ότι η τελευταία δεν φοβάται μια νέα δίκη.

"Αν πρόκειται να συμβεί, έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε εμάς ότι θα την αντιμετωπίσει -- αν είναι υγιής, προφανώς, καθώς είναι μια γυναίκα 72 ετών", δήλωσε ο Στεφάν Μπαμπονό στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

"Σε κάθε περίπτωση, δεν το φοβάται, αυτό μας είπε", συμπλήρωσε.

Στη διάρκεια της δίκης που διήρκεσε σχεδόν τρεις μήνες, η Ζιζέλ Πελικό έγινε αντικείμενο θαυμασμού επειδή αρνήθηκε να κάνει χρήση του δικαιώματός της για μια δίκη κεκλεισμένων των θυρών λέγοντας ότι θέλει να συμβάλει ώστε η ντροπή να αλλάξει πλευρά σε ό,τι αφορά τα θύματα βιασμών και τους δράστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Επιχείρηση «Ιστός Αράχνης»-Πώς στήθηκε επί 18 μήνες το σαμποτάζ των Ουκρανών στις ρωσικές βάσεις
Έφυγαν για Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι-Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες
Οι σκληροπυρηνικοί Ultras της Παρί, ο Ζιντάν και το φιάσκο των Αρχών-Οι λόγοι πίσω από τα επεισόδια στο Παρίσι
Σαμποτάζ σε ρωσικές βάσεις από τους Ουκρανούς-Κατέστρεψαν με drone πάνω από 40 μαχητικά
Αυτή είναι η απάντηση των 13 σημείων της Χαμάς που ο Γουίτκοφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που όχημα πέφτει πάνω στους οπαδούς της Παρί στη Γαλλία
Τουλάχιστον τρεις νεκροί μετά από πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Αμβούργου-Πάνω από 50 οι τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Από εκρήξεις η κατάρρευση των δύο γεφυρών στη Ρωσία-Νεκροί και δεκάδες τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Αιματοβαμμένος τελικός με δύο νεκρούς και 200 τραυματίες-Πάνω από 550 συλλήψεις, χάος στη Γαλλία
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός 17χρονος στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Champions League-Μαχαιρώθηκε στο στήθος