Έτοιμος για λύση του Κουρδικού ο Οτσαλάν-«Έχω την απαραίτητη αποφασιστικότητα να συμβάλω θετικά»

Έτοιμος να συμβάλει στη διαδικασία επίλυσης του Κουρδικού μέσω της τουρκικής Eθνοσυνέλευσης φέρεται να δήλωσε ο ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλά,ν στην αντιπροσωπεία του φιλοκουρδικού κόμματος DEM που τον επισκέφθηκε στη φυλακή του Ιμραλί, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Στο πρωτοσέλιδό της, η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" υπό τον τίτλο «Απάντηση από Ιμραλί στην έκκληση Μπαχτσελί: Είμαι έτοιμος να συμβάλω, ας το λύσει η Βουλή», γράφει πως ο αρχηγός του ΡΚΚ είπε στην αντιπροσωπεία του DEM: «Έχω την απαραίτητη αποφασιστικότητα να συμβάλω θετικά στο νέο παράδειγμα που υποστηρίζεται από τον κ. Μπαχτσελί και τον κ. Ερντογάν. Είμαι έτοιμος να κάνω το απαραίτητο θετικό βήμα και να απευθύνω έκκληση»

Σύμφωνα με τη "Χουριέτ", ο Οτσαλάν παρέθεσε τις απόψεις του με τα ακόλουθα σημεία:

- Η ενίσχυση της τουρκοκουρδικής αδελφότητας έχει γίνει όχι μόνο ιστορική ευθύνη αλλά και ζήτημα μοίρας, με κρίσιμη σημασία και επείγουσα σημασία για όλους τους λαούς.

- Προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία της διαδικασίας, είναι απαραίτητο όλοι οι πολιτικοί κύκλοι στην Τουρκία να αναλάβουν πρωτοβουλία, να ενεργήσουν εποικοδομητικά και να συνεισφέρουν θετικά, χωρίς να εμπλέκονται σε στενούς ή βραχυπρόθεσμους υπολογισμούς.

- Αναμφίβολα, μια από τις πιο σημαντικές πλατφόρμες για αυτές τις συνεισφορές θα είναι το κοινοβούλιο.

- Τα γεγονότα στη Γάζα και στη Συρία απέδειξαν ότι η επίλυση αυτού του ζητήματος, που έχει μετατραπεί σε χρόνιο πρόβλημα μέσω εξωτερικών παρεμβάσεων, δεν μπορεί πλέον να καθυστερήσει.

- Οι συνεισφορές και οι προτάσεις της αντιπολίτευσης είναι πολύτιμες για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

- Υπό το πρίσμα αυτών των εκτιμήσεων, είμαι έτοιμος να κάνω τα απαραίτητα θετικά βήματα και να και να απευθύνω έκκληση.

Η "Χουριέτ" σημειώνει ότι ο βουλευτής του DEM Μπουλντάν, ο οποίος συμμετείχε στην αντιπροσωπεία, ανέφερε ότι έπειτα από επαφές με πολιτικά κόμματα, θα επισκεφθούν ξανά τον Οτσαλάν.

Η εφημερίδα "Σοζτζού" αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα μηνύματα του Οτσαλάν, οι Μπαχτσελί, Ερντογάν και Οτσαλάν θα είναι οι αρχιτέκτονες της νέας διαδικασίας.

Η εφημερίδα "Tουρκίγε" αναφέρει ότι ο Οτσαλάν έδωσε το ίδιο μήνυμα που έκανε πριν από 25 χρόνια: «Είμαι έτοιμος να υπηρετήσω».

Η εφημερίδα "Γενίτσαγ" μεταδίδει την είδηση με τίτλο «Ο Οτσαλάν παρενέβη έπειτα από επιμονή του Μπαχτσελί».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ενθουσιώδης πιστός πέταξε στον Πάπα Λέοντα κασκόλ της Ρόμα και τον βρήκε στο κεφάλι
Ο Τραμπ απειλεί να βομβαρδίσει ξανά το Ιράν, εάν συνεχίσει το πυρηνικό πρόγραμμά του
Στους 115.857 οι Ρώσοι στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας
Τρεις νεκροί από πτώση μικρού αεροσκάφους κοντά στη Γαλλία
Οικονομικά ζόρια για τον Πούτιν-Μειώνει τις αμυντικές δαπάνες λόγω δημοσιονομικών πιέσεων
Χάθηκαν τα ίχνη 57χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Νίκη Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο-Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια δεν θα μπλοκάρουν τις προεδρικές αποφάσεις
Ξεκίνησε η συζήτηση για δημοσίευση των σημείων που τοποθετούν κάμερες-Στόχος η μείωση της καχυποψίας
Έγκλημα συγκλονίζει την Τουρκία-Σκότωσε την πρώην αρραβωνιαστικιά του που είχε μείνει έγκυος από βιασμό
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη