Πρόβλημα σε δεύτερο αεροσκάφος της Jeju Air-Ειδικές επιθεωρήσεις σε όλα τα Boeing 737-800 στην Νότιο Κορέα

Ακόμη ένα Boeing 737-800 της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Jeju Air το οποίο εκτελούσε πτήση εσωτερικού αντιμετώπισε αδιευκρίνιστο πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης, παρόμοιο με εκείνο που ανέφερε το πλήρωμα του αεροσκάφους του ίδιου τύπου που συνετρίβη χθες Κυριακή, πάντως επέστρεψε στο αεροδρόμιο από όπου είχε μόλις απογειωθεί και προσεδαφίστηκε με ασφάλεια, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Γκίμπο της Σεούλ για την Τσετζού νωρίτερα σήμερα, εξήγησε το Γιονάπ, επικαλούμενο πηγές του στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών.

Τα 39 από τα 41 αεροσκάφη του στόλου της Jeju Air είναι αυτού του τύπου.

Αρχίζουν ειδικές επιθεωρήσεις στο στόλο των Boeing 737-800

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα πως σχεδιάζουν «ειδικές επιθεωρήσεις» όλων των Boeing 737-800 που χρησιμοποιούνται στη χώρα, μετά τον θάνατο 179 ανθρώπων στη συντριβή επιβατικού αεροσκάφους του τύπου αυτού αμέσως μετά την αναγκαστική προσγείωσή του χθες Κυριακή στην πόλη Μουάν.

Συνολικά «101 αεροσκάφη Boeing 737-800 χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στη Νότια Κορέα» και «εξετάζουμε επιλογές για να διενεργήσουμε ειδικές επιθεωρήσεις» όσον αφορά την ασφάλειά τους, εξήγησε σε δημοσιογράφους ο Τζου Τζονγκ-γουάν, αξιωματούχος αρμόδιος για τον τομέα των αερομεταφορών στο υπουργείο Μεταφορών στη χώρα της Ασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Πούτιν στέλνει διασώστες και πυροσβεστικά αεροσκάφη μετά την έκρηξη-Στους 28 οι νεκροί
Κοσμοσυρροή για το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου-Έως και δύο ώρες η αναμονή
Δραματική κατάσταση στη Γάζα, ασθενείς με εγκαύματα υπομένουν χωρίς φάρμακα-«Ίσως φάμε άμμο»
Στους 25 οι νεκροί, 1.000 οι τραυματίες από την έκρηξη στο Ιράν-Ανάφλεξη καυσίμων η πιθανή αιτία
Πώς γίνεται η μυστική εκλογή του Πάπα στο Κονκλάβιο-Ο λευκός καπνός και οι άγνωστοι Ποντίφικες
Άστραψε και βρόντηξε ο Πούτιν μετά τη συνάντηση Τραμπ και Ζελένσκι-Οι απειλές για κυρώσεις
«Βλέπαμε πτώματα παντού»-Περιγραφές-σοκ για τον οδηγό του SUV που έπεσε στο πλήθος στον Καναδά
Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό
Το Κονκλάβιο σε ρυθμούς εκλογής νέου Πάπα-Τα «στρατόπεδα» των εκλεκτόρων και οι πιθανοί διάδοχοι
Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος σε φεστιβάλ στο Βανκούβερ-Αναφορές για αρκετούς νεκρούς