Το Ιράν θα εξετάσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατού στη Συρία

Το Ιράν «θα εξετάσει» το ενδεχόμενο αποστολής στρατού στη Συρία, εφόσον η Δαμασκός το ζητήσει, δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγσί, η χώρα του οποίου στηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Εάν η συριακή κυβέρνηση μας ζητήσει να στείλουμε δυνάμεις στη Συρία, θα εξετάσουμε αυτό το αίτημα», είπε ο Αραγσί, σύμφωνα με τον λογαριασμό του υπουργείου στο Telegram, που επικαλείται μια συνέντευξη στον αραβόφωνο ειδησεογραφικό ιστότοπο Al-Araby al-Jadid.

Η δήλωση αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη που έχουν κάνει οι ιρανικές αρχές μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν στις 27 Νοεμβρίου ομάδες ανταρτών εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ. Την Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Εσμαΐλ Μπαγαΐ είπε ότι η χώρα του σκοπεύει να διατηρήσει τους «στρατιωτικούς συμβούλους» που έχει στείλει στη Συρία, χωρίς να διευκρινίσει αν θα αυξηθεί ή όχι ο αριθμός αυτών των δυνάμεων.

Σιίτες μαχητές προσκείμενοι στο Ιράν βρίσκονται επίσης στη Συρία για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Άσαντ.

Πολλοί Ιρανοί αξιωματικοί έχουν σκοτωθεί στη Συρία, κάποιοι σε μάχες, άλλοι από ισραηλινά πλήγματα. Επισκεπτόμενος τη Δαμασκό, τη Δευτέρα, ο Αραγσί διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα παράσχει «κάθε αναγκαία υποστήριξη» στη σύμμαχό της για να αντιμετωπίσει τους αντάρτες.

Η Τεχεράνη θεωρεί ότι αυτή η επίθεση εναντίον του συριακού καθεστώτος είναι μια αμερικανοϊσραηλινή συνωμοσία με στόχο την «αποσταθεροποίηση» της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time
Νέα έρευνα την Τουρκία εναντίον Ιμάμογλου για πλαστό πτυχίο
Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του 19χρονου Σύρου δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο
Το Associated Press μηνύει τον Λευκό Οίκο για τον αποκλεισμό του από τις ενημερώσεις Τραμπ