ΒΙΝΤΕΟ: Άρχισε η επέλαση της «Bora»-Βροχές και καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της Κύπρου

Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το μεσημέρι σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, χωρίς ευτυχώς μέχρι στιγμής να καταγραφούν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες πλήττουν τόσο τα ορεινά, όσο και αστικές περιοχές, όπως προέβλεψε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία εκτίμησε ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι της Τρίτης, χωρίς να αποκλείεται να πάρει παράταση η κίτρινη προειδοποίηση που είναι σε ισχύ μέχρι τις 18:00.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το βαρομετρικό χαμηλό "BORA", με κέντρο την περιοχή της Ρόδου, κινείται ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι αύριο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω καταρρακτωδών βροχών στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη και παρατηρούνται κατολισθήσεις πετρών και όγκων χώματος, παρά την έξοδο Πισσουρίου.

Η Αστυνομία συστήνει όπως οι οδηγοί είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κρατούν χαμηλές ταχύτητες, αποστάσεις ασφαλείας και έχουν τα φώτα πορείας αναμμένα.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους αναμένεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπους αναμένεται να είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν τις πρωινές ώρες κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια και τα ανατολικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες. Αρχικά τα φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικό μισό του νησιού, ενδέχεται να είναι έντονα. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ το Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία την Πέμπτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ μέχρι το Σάββατο θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα επτά εκατομμύρια ευρώ
Ρίγος από τη δήλωση της Χαρίτας Μάντολες στο Ευρωκοινοβούλιο-«Οι κραυγές, οι φωνές είναι μέσα στα αυτιά μου δεν μπορώ να τις ξεχάσω»
Αυτός είναι ο 26χρονος Αζέρος «κατάσκοπος»-«Άριστα εκπαιδευμένος, τηρούσε όλους τους συνωμοτικούς κανόνες»
Πώς οι ΗΠΑ έβαλαν τις βάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν-Τι ήταν το «Atoms for Peace»
Αποκατάσταση παροχής ρεύματος λόγω πρότερης βλάβης στον Σταθμό Βασιλικού
Δεν θέλει καμία επαφή με Χαν ο Τατάρ-«Εσωτερική ρύθμιση της ΕΕ, εμμονικός ο Χριστοδουλίδης»
Χάος για χιλιάδες επιβάτες που έχουν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο της Ντόχα
Παρέδωσε από τις 3 Ιουνίου τα κλειδιά της Μητρόπολης ο Τυχικός-Ζητά ξανά την απόφαση της Συνόδου
Καταγγελίες για άλλες δύο υποθέσεις τραυματισμών από ΤΑΚΑΤΑ-Αξιολογεί τις αναφορές η Ερευνητική Επιτροπή
Μεγάλες ποσότητες ακατάλληλων προϊόντων με νικοτίνη σε περίπτερα-Προειδοποιούν οι Φαρμακευτικές