Καταγγελία για ζημιές σε τάφους από κλαδέματα στο κοιμητήριο Αγλαντζιάς

Σε καταγγελία για καταστροφή ταφικών μνημείων στο νεκροταφείο Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγλαντζιά, λόγω κλαδεμάτων, προέβη το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Σε ανακοίνωσή του, το κίνημα «εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία και θλίψη για τη σοβαρή καταστροφή που υπέστησαν τα ταφικά μνημεία στο νεκροταφείο Κωνσταντίνου και Ελένης, στη λεωφόρο Λάρνακας, στην Αγλαντζιά».

Όπως αναφέρει, «διαπιστώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του Κινήματος, κ. Γιώργου Περδίκη, άγνωστοι κλάδεψαν ένα ευκάλυπτο, προκαλώντας ζημιές σε μνήματα. Η πράξη αυτή, αν και ίσως απαραίτητη, πραγματοποιήθηκε χωρίς τον απαραίτητο σεβασμό στον ιερό αυτό χώρο. Η εικόνα που παρουσιάζει το νεκροταφείο είναι προσβλητική και απαράδεκτη, προκαλώντας συνειρμούς που θυμίζουν τις βεβηλώσεις των νεκροταφείων στις κατεχόμενες περιοχές».

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών ζητά, συνεχίζει η ανακοίνωση, «άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση του χώρου και την προστασία των ταφικών μνημείων από περαιτέρω φθορές».

Καταληκτικά, τονίζει πως «καλούμε τους αρμόδιους φορείς να επιδείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και να διασφαλίσουν την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό που αξίζει στους νεκρούς μας».

con-elenis-1-135x300

con-elenis-2-135x300

con-elenis-3-135x300

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έτοιμο να παρουσιάσει πρόταση και να προσέλθει σε διάλογο με τα κοινοτικά νηπιαγωγεία το Υπ. Παιδείας
Μείωση ανεργίας των νέων 15-24 ετών στην Κύπρο-«Η πολιτική της Κυβέρνησης αποδίδει»
Άρχισε η λειτουργεία του ιατρείου Ταχείας Διακίνησης στο νοσοκομείο Πάφου-Εξετάστηκε 35,4% των ασθενών
Αναστολή απόφασης για λεωφόρο Μακαρίου ζητά η ΟΠΟΚ-Εκφράζει ένοτνη ανησυχία
Υποβολή δηλώσεων ζημιάς από ανομβρία σε σιτηρά σε περιοχές Δήμου Αγίας Νάπας
Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατέρχονται σήμερα oι εργαζόμενοι στα κοινοτικά νηπιαγωγεία
Βροχές στο μενού του καιρού-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Ανοίγει τα χαρτιά του για συνταξιοδοτικό, συλλογικές συμβάσεις και ωράριο καταστημάτων ο Παναγιώτου
Μειωμένη παροχή νερού την Τρίτη στα υποστατικά του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας
Θολό τοπίο για τις πολλαπλές συντάξεις-Πάνε ολομέλεια για ψήφιση