Από εσωτερική αιμορραγία επήλθε ο θάνατος του 62χρονου-Τα ευρήματα της νεκροτομής

Τα αίτια θανάτου του 62χρονου, αλλά όχι περαιτέρω στοιχεία σε σχέση με το κατά πόσον πρόκειται για φόνο εκ προμελέτης ή αυτοχειρία, κατέδειξε η νεκροτομή επί της σορού του 62χρονου Vitaly Shostak, που εντοπίστηκε νεκρός, με τραύμα στο στήθος, στο διαμέρισμά του στη Γερμασόγεια, την περασμένη Παρασκευή, διευκρινίστηκαν από τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του που διενεργήθηκε το πρωί της Κυριακής.

Από τα ευρήματα της νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του 62χρονου επήλθε από εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από νύσσον και τέμνον όργανο, δηλαδή από το μαχαίρι που ήταν καρφωμένο στο στήθος του και το οποίο αφαίρεσε η σύζυγός του, πριν καλέσει την Αστυνομία να σπεύσει στο σημείο. Από τη σορό του 62χρονου λήφθηκαν δείγματα, τα οποία θα αποσταλούν για τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την νεκροτομή δεν μπορούσε να καταδειχθεί κατά πόσον το μαχαίρι καρφώθηκε στο στήθος του θύματος από τον ίδιο ή από τη σύζυγό του, ηλικίας 63 ετών, η οποία συνελήφθη για υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, ωστόσο ισχυρίζεται ότι δεν διέπραξε το έγκλημα η ίδια.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους με τη λήψη καταθέσεων, σε μια προσπάθεια να στήσουν το παζλ της υπόθεσης. Σημαντική θεωρείται και η κατάθεση του γιου του ζεύγους, ο οποίος έφτασε χθες το απόγευμα στην Κύπρο και κατέθεσε στους ανακριτές, ως επίσης και οι καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος και της 63χρονης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η 63χρονη σύζυγος ισχυρίζεται ότι την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό ήταν τα γενέθλιά της και λίγο πριν το συμβάν, άνοιγαν τα δώρα που τους είχε αποστείλει ο γιος τους που διαμένει στην Αγγλία. Περαιτέρω ανέφερε πως αφού άνοιξαν τα δώρα, ο σύζυγός της μετέβη στην κουζίνα και λίγα λεπτά αργότερα αφού επέστρεφε προς το σαλόνι, τον είδε με το μαχαίρι καρφωμένο στο στήθος, το οποίο αφαίρεσε και το άφησε δίπλα του, πριν καλέσει τις Αρχές.

Η 63χρονη ανέφερε πως και οι δύο είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ σε σχέση με τις πληροφορίες ότι προηγήθηκε λογομαχία μεταξύ τους, ισχυρίστηκε πως καυγάδισαν αναφορικά με τα δώρα που είχε στείλει ο γιος τους, εξου και κατά τον ουσιώδη χρόνο είχαν επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικώς.

Παρόλα αυτά, οι Αρχές εξασφάλισαν μαρτυρία, η οποία ανέφερε ότι γύρω στις 21:40 της περασμένης Παρασκευής, ακούστηκαν δυνατές φωνές και ουρλιαχτά που προέρχονταν από το διαμέρισμα του ζεύγους. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο 62χρονος βρισκόταν ξαπλωμένος στο σαλόνι του διαμερίσματος του, ενώ παρούσα ήταν και η ύποπτη η οποία ήταν πανικοβλημένη, ούρλιαζε και καλούσε σε βοήθεια.

Η ύποπτη οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτησή της για οκτώ ημέρες, όπως ζήτησε η Αστυνομία, με την συνήγορο υπεράσπισής της να μην φέρει ένσταση στο αίτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία
Ώρες αγωνίας για τον 36χρονο Νίκο-Χάθηκαν τα ίχνη από τις 27 Φεβρουαρίου
Γονείς στη Λεμεσό παρέλαβαν το παιδί τους τραυματισμένο από βρεφονηπιακό σταθμό-Eνημερώθηκε η Αστυνομία
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για τα κινητά τηλέφωνα μέσα σε ψυγείο στις Κεντρικές Φυλακές
Πυρκαγιά σε όχημα στη Λάρνακα, επηρεάστηκε και δεύτερο-Διερευνώνται τα αίτια
Στο κάδρο ξανά οι ποινικές διώξεις για την δολοφονία του Θανάση-Στον ίδιο παρονομαστή ο χειρισμός του πορίσματος;
Νόμιμη η κατάσχεση αρχαιοτήτων που ανευρέθηκαν από την ΚΔ σε πλοίο το 2015
Απαγγέλθηκαν άλλες δύο κατηγορίες στην Γερμανίδα σφετερίστρια-Αποφασίζει το Δικαστήριο για δίκη εντός δίκης
Έστησαν καρτέρι σε ντελιβερά, του επιτέθηκαν και τον λήστεψαν-Χειροπέδες σε δύο ανήλικους
Πολυκατάστημα οι Κεντρικές-Ψυγείο με 14 κινητά με προορισμό ισοβίτη, βρέθηκε κοκαΐνη σε κελί άλλου ισοβίτη