Ισόβια σε μητέρα, αδελφό και θείο για τη δολοφονία της οκτάχρονης Ναρίν στην Τουρκία

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν σήμερα τρία μέλη μιας οικογένειας για τη δολοφονία ενός οκτάχρονου κοριτσιού στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας, μια υπόθεση που προκάλεσε σοκ σε όλη τη χώρα.

Η μικρή Ναρίν Γκιουράν αγνοείτο επί 19 ημέρες. Τον Σεπτέμβριο βρέθηκε το πτώμα της, μέσα σε έναν σάκο, σε έναν ποταμό, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το χωριό όπου ζούσε με την οικογένειά της.

Έπειτα από μια συνεδρίαση με πολλές εντάσεις, το δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ καταδίκασε τη μητέρα, τον μεγαλύτερο αδελφό της Ναρίν και τον θείο της σε ισόβια κάθειρξη για την «εκ προθέσεως και από κοινού» δολοφονία, σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα.

Ο δικαστής καταδίκασε έναν άλλο ύποπτο, τον Νεβζάτ Μπαχτιάρ, ο οποίος είχε ομολογήσει τον φόνο, σε φυλάκιση 4 ετών και 6 μηνών.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η εισαγγελία του Ντιγιάρμπακιρ, τέθηκαν υπό κράτηση συνολικά 21 ύποπτοι. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν οι γονείς και ο μεγαλύτερος αδελφός της Ναρίν.

Το κορίτσι εξαφανίστηκε στις 21 Αυγούστου. Πολλοί γνωστοί Τούρκοι συμμετείχαν τότε σε μια εκστρατεία, στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, με σύνθημα «Βρείτε τη Ναρίν». Όταν η 8χρονη βρέθηκε νεκρή, ο ίδιος ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι «θα παρακολουθεί τη δικαστική διαδικασία για να διασφαλίσει ότι εκείνοι που μας πήραν τη Ναρίν θα λάβουν την αυστηρότερη τιμωρία που τους αξίζει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»