Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για το αεροπλάνο που έπεσε στο Καζακστάν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τον Ιλχάμ Αλίγιεφ, τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, για την συντριβή του αζέρικου αεροσκάφους στο Καζακστάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για το «τραγικό περιστατικό», σύμφωνα με το Κρεμλίνο, στον ρωσικό εναέριο χώρο, με το αεροσκάφος της Azerbaijan Airlines που συνετρίβη στο Καζακστάν στις 25 Δεκεμβρίου.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι καθώς το αεροσκάφος επιχειρούσε να προσγειωθεί στο Γκρόζνι, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στη Ρωσία και οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν τις επιθέσεις.

Σε δήλωσή του το Κρεμλίνο ανέφερε: «Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη στον ρωσικό εναέριο χώρο και εξέφρασε για άλλη μια φορά τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Είπε ότι καθώς το αεροσκάφος επιχειρούσε να προσγειωθεί στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της ρωσικής περιφέρειας Τσετσενίας, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στη Ρωσία και οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν τις επιθέσεις.

Η αεροπορική συντριβή με τους 38 νεκρούς

Το αεροσκάφος που μετέφερε 67 άτομα συνετρίβη στο νοτιοδυτικό Καζακστάν την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 38 επιβαίνοντες. Ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια 29 επιζώντες, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών. Από τους επιζώντες, 11 βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η πτήση J2-8243 της Azerbaijan Airlines ταξίδευε από την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού προς το Γκρόζνι στη ρωσική περιφέρεια της Τσετσενίας πριν πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση περίπου 3 χιλιόμετρα από το Ακτάου, δήλωσε ο αερομεταφορέας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χλευάζει τα σχέδια της Βρετανίας για ειρήνη στην Ουκρανία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς
Σοκ στην Ελλάδα-Νεαρός έστειλε στην Εντατική τον 78χρονο παππού του μετά από λογομαχία
Ο Ερντογάν θέλει να μπει από το «παράθυρο» στην ευρωπαϊκή άμυνα-Τα διλήμματα για Ελλάδα και Κύπρο
Ένας νεκρός σε ισραηλινό πλήγμα στην περιοχή της Τύρου στον νότιο Λίβανο
Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Οφουνάτο της Ιαπωνίας
Τσακώθηκε με ένα πρόσωπο, μπήκε στο αυτοκίνητο και παρέσυρε δύο άτομα που δεν εμπλέκονταν στον καυγά
Αστυνομικοί από τη Γιούτα των ΗΠΑ σπάνε πλάκα με τη σορό ενός αστέγου
Πιέζει Ζελένσκι για αλλαγή στάσης απέναντι σε ΗΠΑ η Ουκρανική Κυβέρνηση-Χαμόγελα σε Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτες εικόνες στο κοινοβούλιο της Σερβίας-Πανδαιμόνιο και καπνογόνα στην αίθουσα
Άμυνα, εκπαίδευση, μεταναστευτικό, οικονομία-Όσα συζήτησαν ΠτΔ και Βασιλιάς Ολλανδίας