Έλληνας πατέρας στο Τορίνο δώρισε τμήμα από το ήπαρ του στην 11 μηνών κόρη του

Επιτυχής μεταμόσχευση τμήματος του ήπατος πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Le Molinette του Τορίνο, με δότη Έλληνα πατέρα και λήπτη την μικρή κόρη του, 11 μόλις μηνών.

«Ο πατέρας της, ο οποίος λέγεται Γιάννης, δώρισε μέρος του ήπατός του στην εντεκάμηνη κόρη του, στη Μελίνα. Στο νοσοκομείο του Τορίνο έγινε το θαύμα των Χριστουγέννων», γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Η μεταμόσχευση κρίθηκε αναγκαία, εξαιτίας βαριάς μορφής κύρωσης του ήπατος και δυσλειτουργίας, την οποία η μικρή παρουσίαζε εκ γενετής. Δυο επεμβάσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρόκειται για την πρώτη μεταμόσχευση από ζώντα δότη, η οποία πραγματοποιείται στην περιφέρεια του Πεδεμόντιου, με πρωτεύουσα το Τορίνο, υπό τον συντονισμό του καθηγητή Ρενάτο Ρομανιόλι, και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, με το αντίστοιχο της Ρώμης, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα ανταλλαγής ασθενών.

Η όλη επέμβαση διήρκεσε δεκαέξι ώρες. Ο πατέρας της μικρής πήρε ήδη εξιτήριο, ενώ η μικρή Μελίνα παραμένει στο νοσοκομείο, με θετική ιατρική πρόγνωση.

Αρχικά, οι γονείς είχαν φτάσει με τη μικρή στο Τορίνο, ελπίζοντας να μπορέσει να βρεθεί μόσχευμα. Όταν διεπίστωσαν, όμως, ότι η λίστα αναμονής ήταν μεγάλη, ο πατέρας της προσφέρθηκε να βοηθήσει ο ίδιος, με τμήμα του ήπατός του, και όλα κύλισαν γρήγορα, με απόλυτη ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη-Νεκροί πατέρας και 13χρονος γιος μετά από τροχαίο
Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις στη Θράκη το Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας
Πατέρας ξυλοκόπησε με βέργα τα παιδιά του στην Αχαΐα-Συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας
Έξι συλλήψεις Τούρκων για όπλα και ναρκωτικά σε Αθήνα και Χαλκιδική
Ο Θάνος Πλεύρης στη θέση του Μάκη Βορίδη στο Yπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Στο νοσοκομείο επτάχρονος στον Βόλο μετά από επίθεση αδέσποτων σκύλων
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγοί στην Κρήτη κοιτούσαν το τροχαίο που έγινε στο αντίθετο ρεύμα και τράκαραν
Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία-Άλλες δύο παραιτήσεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό στη Λάρισα-
Ο Μητσοτάκης αποφασίζει τις επόμενες κινήσεις και τους αντικαταστάτες μετά τις παραιτήσεις για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ