Παραμένουν πολύ χαμηλά τα επίπεδα νερού στα φράγματα-Στο 1,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα η εισροή

Στο 1,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ανήλθε η εισροή νερού στα φράγματα το τελευταίο τετραήμερο, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ανώτερη Εκτελεστική Μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Γιάννα Οικονομίδου.

Όπως ανέφερε η κ. Οικονομίδου η μεγαλύτερη εισροή νερού παρατηρείται στο φράγμα του Κούρρη με 377 χιλιάδες κυβικά μέτρα, για να σημειώσει ότι στο φράγμα της Αρμίνου η εισροή νερού ανήλθε στις 247 χιλιάδες και στον Ασπρόγκρεμο στις 214 χιλιάδες κυβικά μέτρα.

Σύμφωνα με την κ. Οικονομίδου, η συνολική εισροή από την αρχή του υδρολογικού έτους, που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου, ανέρχεται στα 7,2 εκατομμύρια μέτρα νερού, ενώ η συνολική πληρότητα των φραγμάτων αυξήθηκε ελαφρώς στο 25,8 από το 25,4%, που ήταν στις 23 Δεκεμβρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η Ανώτερη Εκτελεστική Μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων είπε πως είναι ακόμη πολύ χαμηλά τα επίπεδα, σε σύγκριση με την περσινή πληρότητα, που ήταν στο 45,5%.

Πρόσθεσε ότι αν και είναι θετικό το γεγονός ότι ξεκίνησε η ροή από φράγματα από ποταμούς, ωστόσο, είπε «σίγουρα χρειαζόμαστε πολύ μεγαλύτερα ύψη βροχής για να πάρουμε μεγάλες εισροές».

Ερωτηθείσα κατά πόσον ήταν ευεργετικές οι βροχές τους τελευταίου τετραημέρου, είπε ότι «ναι, μεν, είναι ευεργετικές οι βροχές, αλλά δεν είναι αρκετές για να έχουμε αυτή την αυξημένη ροή, που χρειαζόμαστε τώρα».

«Θέλουμε πάνω από 100 χιλιοστά βροχής, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να έχουμε διαφορά. Ελπίζουμε στις επόμενες ημέρες», είπε η κ. Οικονομίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Επιφυλάξεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ για την πρόταση ΥΠΑΝ για αξιολόγηση εκπαιδευτικών
Αύξηση παρουσιάζεται στις τιμές των αυγών τον τελευταίο ένα χρόνο
Δίκτυο εγκαταστάσεων διαχείρισης δημοτικών αποβλήτων θα κάνει το Υπουργείο Γεωργίας
Καταγγελία ΕΚΥΣΥ για το πασχαλινό επίδομα-Η πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν το δικαιούται
Έπιασαν δουλειά οι μηχανές ταχείας επέμβασης στη Λεμεσό-«Μπορούν να ανταποκριθούν στον μισό χρόνο»
Επάρκεια και ποιότητα προϊόντων για το Πάσχα, διαπιστώνει η Υπουργός Γεωργίας
Έρευνα για την αίθουσα δεξιώσεων αρχίζει και ο ΕΟΑ μετά την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Έρχεται μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε επιπρόσθετες περιοχές-Ενημέρωση από την ΑΗΚ
Πάσχα με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες-Η πρόβλεψη μέχρι την Τρίτη του Πάσχα
Απαντά το ιδιοκτήτης του κέντρου δεξιώσεων-«Έχουμε εγκριθεί από το 2022»