Οι πέντε κατηγορίες των Influencers στην Ελλάδα που μπαίνουν στο στόχαστρο της Εφορίας

Οι Influencers έχουν μπει στο στόχαστρο της εφορίας το τελευταίο διάστημα, καθώς πολλοί από αυτούς δεν δηλώνουν τα έσοδά τους από τα προϊόντα που προβάλλουν μέσω των λογαριασμών τους στα social media.

Μάλιστα, οι Ράμπο της Εφορίας κάνουν σαρωτικούς ελέγχους στους λογαριασμούς των influencers και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Έρευνα και σε παλιότερες αναρτήσεις 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι έλεγχοι δεν αφορούν μόνο πρόσφατες αναρτήσεις αλλά έχουν και αναδρομική ισχύ. Δηλαδή γίνεται έρευνα και σε παλαιότερες αναρτήσεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο έχουν μπει όσοι δηλώνουν μικρά έσοδα αλλά κάνουν πολυτελή βίο με ακριβά αυτοκίνητα, διαμονές σε ακριβά ξενοδοχεία κλπ.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που λειτουργούν σωστά ανοίγοντας βιβλία και βάζοντας τα τιμολόγια στο Mydata.

Οι κατηγορίες των Influencers που έχουν μπει στο στόχαστρο της Εφορίας είναι πέντε και είναι οι εξής:
-NanoInfluencers: Από 1.000 έως 10.000 ακόλουθους εκτιμάται ότι βγάζουν από 20 έως 100 ευρώ ανά ανάρτηση.
-MicroInfluencers: Από 10.000 έως 50.000 ακόλουθους, με κέρδος από 30 έως 200 ευρώ ανά ανάρτηση.
-Mid–TierInfluensers: Από 50.000 έως 500.000 ακόλουθους, με κέρδος από 80 έως 650 ευρώ ανά ανάρτηση.
-MacroInfluencers: Από 500.000 έως ένα εκατομμύριο ακόλουθοι, με κέρδος από 150 έως 1.500 ευρώ ανά ανάρτηση.
-MegaInfluencers: Πάνω από ένα εκατομμύριο ακόλουθοι, με κέρδος πάνω από 1.500 ευρώ ανά ανάρτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Με μία μαχαιριά σκότωσε τον γιο του ο 71χρονος-«Πάλευε να τον σώσει από τα ναρκωτικά»
Πατέρας μαχαίρωσε και σκότωσε τον 45χρονο γιο του στη Νέα Σμύρνη
Η έρευνα για τους τρεις θανάτους, το επεισόδιο στο νοσοκομείο και η μυστήρια ενεργοποίηση ενός κινητού τηλεφώνου
Αναστάτωση σε πτήση με προορισμό την Κύπρο-Επιβάτης επιτέθηκε λεκτικά στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»
Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών ο θάνατος της οικογένειας στο Ελληνικό-«Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών;»
Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 37χρονου που βίασε 16χρονη με νοητική υστέρηση στην Πάτρα
Θρίλερ στο Ελληνικό με τρεις θανάτους στην ίδια οικογένεια-Κοινός παρονομαστής η παρουσία οικιακής βοηθού