Υπεγράφη το Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας για το 2025

Το «Κοινό Σχέδιο δράσης Ελλάδας - Κύπρου - Αρμενίας» και το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Αρμενίας», για το έτος 2025 υπεγράφησαν στο ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών των Ενόπλων Δυνάμεων με σύμμαχες και φίλιες χώρες.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, τόσο το «Κοινό Σχέδιο δράσης Ελλάδας - Κύπρου - Αρμενίας» όσο και το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Αρμενίας», αποτελούν συνέχεια των αντίστοιχων προγραμμάτων που είχαν υπογραφεί το 2024 και περιλαμβάνουν δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε συνεργασία επί δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης, συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, ανταλλαγή εμπειριών και διδαγμάτων καθώς επίσης και επιτελικές συναντήσεις σε επίπεδο διευθυντών.

Το σύνολο των δράσεων επιβεβαιώνει τους ισχυρούς στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών και αποσκοπεί στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχόντων και στην ενίσχυση του επιπέδου διαλειτουργικότητάς τους, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του ρόλου που διαδραματίζουν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αρμενία ως πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή του Καυκάσου και της Ανατολικής Μεσογείου, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο χώρο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Δαμασκό ο Αρχηγός Διπλωματικής Αποστολής-Το μήνυμα ΠτΔ
Β. Πάλμας: Δεν είναι δεδομένη η ελευθερία που απολαμβάνουμε
Επανεκλέγηκε στη θέση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου-Ήταν η μοναδική υποψηφιότητα
Στην Επιτροπή Οικονομικών η αποκρατικοποίηση του ΧΑΚ-«Ειλημμένη πολιτική απόφαση»
Σε διαρκή σύνοδο το ΣΕΑ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή-Παρακολουθεί την κατάσταση η Κυβέρνηση
Ξεκαθαρίζει το Λονδίνο για τις Βάσεις Ακρωτηρίου-«Δεν υπήρξε αίτημα από ΗΠΑ για βοήθεια»
Με απευθείας εκλογή ΓΓ ΑΚΕΛ ολοκληρώνεται συνέδριο κόμματος-Δεν αναμένεται αμφισβήτηση Στεφάνου
Ξεκάθαρο μήνυμα Πάλμα-«Η Κύπρος δεν πρόκειται να γίνει ορμητήριο πολεμικών επιχειρήσεων»
Αυτή είναι η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ
Η φημολογία για ανασχηματισμό, το κατάλληλο timing και οι εκτιμήσεις για τα πρόσωπα