Η Azerbaijan Airlines διακόπτει τις πτήσεις σε επτά ρωσικές πόλεις μετά τη συντριβή του Embraer

Η Azerbaijan Airlines ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις προς επτά ρωσικές πόλεις, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μετά την συντριβή αεροσκάφους της στο Καζακστάν κατά την διάρκεια πτήσης προς το Γκρόζνι της Τσετσενίας.

Η απόφαση ελήφθη «λαμβάνοντας υπ' όψιν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας για την συντριβή του Embraer 190 και τους κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων», εξηγεί η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωση.

Η διακοπή των πτήσεων αφορά τα αεροδρόμια του Καυκάσου, δηλαδή το Μινεράλνιε Βόντι, το Γκρόζνι, το Σότσι και την Μαχατσκάλα, καθώς και το Βόλγκογκραντ, την Ούφα και την Σαμάρα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η Azerbaijan Airlines θα συνεχίσει τις πτήσεις της προς έξι μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, την Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια, το Αστραχάν (νότια Ρωσία), το Καζάν του Βόλγα και το Νοβοσιμπίρσκ στην Σιβηρία.

Νωρίτερα σήμερα, αεροσκάφος της Azerbaijan Airlines με προορισμό την ρωσική πόλη Μινεράλνιε Βόντι επέστρεψε στο Μπακού όταν πληροφορήθηκε ότι τμήμα του ρωσικού εναερίου χώρου στην νότια Ρωσία έχει κλείσει, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Αεροσκάφος της Azerbaijan Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση από το Μπακού προς το Γκρόζνι της Τσετσενίας συνετρίβη στο Καζακστάν την Τετάρτη.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι δεν πρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας.

Τέσσερις αζερικές πηγές δήλωσαν στο Reuters χθες ότι το αεροσκάφος επλήγη από την αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του προέδρου της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης
Φρικτή η δολοφονία των τριών κοριτσιών από τον πατέρα τους-Τις έπνιξε με σακούλα στο κεφάλι, είχε δέσει τα χέρια τους
Συνεχίζονται οι εσπευσμένες απομακρύνσεις κατοίκων στον Καναδά λόγω των τεράστιων δασικών πυρκαγιών
Ο Τραμπ απειλεί να αφαιρέσει τη διαπίστευση του Κολούμπια και απαγορεύει τις βίζες για ξένους φοιτητές στο Χάρβαρντ
Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των κέντρων διανομής βοήθειας στη Γάζα
Ο Τραμπ απαγόρευσε την είσοδο στις ΗΠΑ σε υπηκόους 12 χωρών λόγω της επίθεσης στο Κολοράντο
Nέο βέτο από τις ΗΠΑ σε Ψήφισμα του ΣΑ ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Εξαφάνιση Μαντλίν Μακάν: Ένα ερειπωμένο σπίτι στο επίκεντρο ερευνών στην Πορτογαλία
Τέλος στην πολιτική των μόνο δύο παιδιών ανά οικογένεια στο Βιετνάμ
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄