Συναντάται με Σκυλακάκη στην Αθήνα ο Παπαναστασίου για το GSI

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, θα έχει σήμερα στην Αθήνα συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Θεόδωρο Σκυλακάκη, σε σχέση με το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου (GSI).

Σε δήλωση χθες στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παπαναστασίου είχε πει ότι κατά τη συνάντησή τους το πρωί «θα συζητηθούν οι παρατηρήσεις των συμβούλων μας» αναφορικά με το ενδεχόμενο «η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι μέτοχος στον GSI».

«Θα μεταφέρουμε τις παρατηρήσεις που μας υπέδειξαν οι σύμβουλοι μας για να δούμε και τις θέσεις της άλλης πλευράς», υπογράμμισε.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι «κάποιες παρατηρήσεις είναι έντονες και σταματούν την όλη διαβούλευση και κάποιες άλλες είναι πιο ήπιες» και «θα διαβουλευθούμε για να δούμε τί έχει κατά νου η άλλη πλευρά».

Στη συνάντηση, είπε, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι του Πρωθυπουργικού Γραφείου της Ελλάδας και ο φορέας υλοποίησης του έργου, ΑΔΜΗΕ, ενώ από πλευράς Κύπρου θα συμμετέχουν η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Υπουργείο Ενέργειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζυμώσεις για εξεύρεση υποψηφίου κοινής αποδοχής στην ΕΔΕΚ-Αναμένονται εξαγγελίες από Μορφάκη και Χαννίδη
Το τουρκικό λιμάνι, οι κυπρογενείς υποχρεώσεις και η αναζήτηση προόδου μέσω Ευρωτουρκικών
Ανακοίνωσε την έναρξη της υποβολής ενστάσεων η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου της ΕΔΕΚ
Εγένετο Δημοκρατική Αλλαγή-Εγκρίθηκε η Πολιτική Διακήρυξη του νέου κόμματος
Η απάντηση Παναγιώτου σε ΑΚΕΛ για χαμηλόμισθους-«Η κυβερνητική πολιτική αντανακλά τη βελτίωση της αγοράς»
Το πήρε αλλιώς ο Οζερσάι-«Άνοιγμα τουρκικών λιμανιών πρέπει να περιλαμβάνει ανοίγματα για Τ/κ»
Επιμένει ο Τατάρ-«Πάνω από το 50% των Τ/κ υποστηρίζει τη λύση "δύο κρατών"»
Κόβει την κουβέντα για άνοιγμα τουρκικού λιμανιού σε κυπριακά πλοία το τουρκικό ΥΠΕΞ-«Φανταστικοί ισχυρισμοί»
Νέος παίχτης στην πολιτική αρένα-Ιδρύεται η Δημοκρατική Αλλαγή υπό τον Χρίστο Κληρίδη
Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Σάντσεθ στη Μαδρίτη-Στο επίκεντρο η προεδρία ΕΕ, Κυπριακό και διμερής σχέσης