Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για αλλαγές σε συμβάσεις και αύξηση κόστους ζωής-Διαμαρτυρία έξω από τη «βουλή»

Τριάντα δύο συντεχνίες στα κατεχόμενα προχωρούν σήμερα σε γενική απεργία, αντιδρώντας στις επιχειρούμενες αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στο ζήτημα του αυξανόμενου κόστους ζωής. Οι συντεχνίες ανακοίνωσαν για σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το «κοινοβούλιο».

Σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης και τις ανακοινώσεις των συντεχνιών, η γενική απεργία θα συνεχιστεί μέχρι να αποσυρθεί «νομοθετική ρύθμιση» σχετικά με το κόστος ζωής. Επιπλέον, οι συντεχνίες ξεκαθάρισαν ότι δεν θα συμμορφωθούν με οποιαδήποτε απαγόρευση της απεργίας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις τονίζουν ότι η απόφαση για την απεργία και τη διαμαρτυρία λήφθηκε ως αντίδραση στις προσπάθειες για αλλαγές στη «νομοθεσία» που, όπως υποστηρίζουν, υπονομεύουν την οργανωμένη εργασία, οδηγούν στη φτωχοποίηση και μειώνουν τις αποδοχές και την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Οι συντεχνίες χαρακτηρίζουν το «νομοσχέδιο» και το «διάταγμα με ισχύ νόμου» που στοχεύουν, όπως σημειώνουν, στην παρεμπόδιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές, ως «πλήγμα στην οργανωμένη εργασία». Παράλληλα, αναφέρουν ότι «νομοσχέδιο» που προτείνει την κατάργηση της εφαρμογής της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, θα μειώσει την πραγματική αξία των μισθών και την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μόλις καταδίκες για την κατάρρευση ξενοδοχείου που σκοτώθηκαν 35 Τ/κ στην Τουρκία-Απογοήτευση στα κατεχόμενα

Δειτε Επισης

Δασμούς 20% στην ΕΕ αποφάσισε ο Τραμπ, 25% στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ αυτοκίνητα από όλο τον κόσμο
Ενθαρρύνει τους δύο ηγέτες ο ΓΓ του ΟΗΕ να συνεχίζουν τις συζητήσεις-«Τίποτα ανακοινώσιμο για την προσωπική απεσταλμένη»
Ποινή 20 μηνών σε νεαρό που μαχαίρωσε τον πατέρα του στο πόδι
Κάνει λόγο για στοχοποίηση των λειτουργών των ΥΚΕ η ΠΑΣΥΔΥ-«Καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες»
Άλλες τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια με τους 200 κουκουλοφόρους στην Αγία Φύλα
Κατηγορείται για αμέλεια η ιδιοκτήτρια του νηπιαγωγείου για τον τραυματισμό του 13μηνου βρέφους
Μετά τις έντονες επικρίσεις διατάχθηκε διοικητική έρευνα για τους χειρισμούς των ΥΚΕ στην υπόθεση κακοποίησης των πέντε παιδιών
Καταζητείται ο 23χρονος Παναγιώτης για την επίθεση στους πέντε πετοσφαιριστές του Παφιακού (pic)
Προκαλεί αδυναμίες η αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό ψυχολόγων στη διαχείριση βίας και παραβατικότητας
Εσπευσμένα στην Κύπρο και τις Κεντρικές η CPT, έσπασε το μοτίβο από το 1992-Από «ακτινογραφία» οι συνθήκες