Ερντογάν για Συρία: Δεν υπάρχει θέση για τους τρομοκράτες-Θα απομακρύνουμε τις δολοφονικές ορδές του ΡΚΚ

«Σταθήκαμε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» και «είμαστε η χώρα που "διαβάζει" καλύτερα τις εξελίξεις στη Συρία», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την τελευταία για φέτος συνεδρίαση το υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και του ενιαίου χαρακτήρα της Συρίας παραμένει σταθερή θέση της Τουρκίας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. «Σίγουρα δεν θα κάνουμε ποτέ ούτε βήμα πίσω σε αυτό» τόνισε.

«Η νέα κατάσταση που δημιούργησε η συριακή επανάσταση έχει στρέψει την προσοχή του κόσμου εδώ. Ως αδελφή χώρα της Συρίας, βρισκόμαστε στη θέση της χώρας που διαβάζει καλύτερα τη νέα διαδικασία» σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι «θα παράσχουμε κάθε αναγκαία υποστήριξη στον συριακό λαό, ο οποίος κέρδισε τον πόλεμο ενάντια στο καταπιεστικό καθεστώς, ώστε να κατακτήσει και τη νίκη του και να καταστήσει μόνιμα τα επιτεύγματά του».

Ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη βόρεια και τη ανατολική Συρία, την οποία η Άγκυρα ταυτίζει με την τρομοκρατία και την οργάνωση ΡΚΚ που δρα κατά της Τουρκίας. Συγκεκριμένα επανέλαβε την τουρκική θέση υπέρ της εξάλειψής της λέγοντας: «Θα απομακρύνουμε σίγουρα αυτές τις δολοφονικές ορδές, που δεν αναγνωρίζουν σε κανέναν το δικαίωμα στη ζωή και αποτελούν απειλή για την περιοχή μας».

Τόνισε πως «δεν υπάρχει θέση για καμία τρομοκρατική οργάνωση, συμπεριλαμβανομένων του Ισλαμικού Κράτους και του PKK, στο μέλλον της Συρίας και της περιοχής μας. Το PKK και οι προεκτάσεις του είτε θα διαλυθούν από μόνοι τους είτε θα εξοντωθούν».

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις στοχευμένες επιχειρήσεις μας κατά των στοιχείων της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία με χειρουργική ακρίβεια, χωρίς να βλάψουμε τους αμάχους» προσέθεσε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για καιροσκοπισμό και κατοχή ξένων εδαφών, λέγοντας: «Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ συμπεριφέρεται καιροσκοπικά, αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει από τα εδάφη που κατέχει. Θα είναι υποχρεωμένο να το πράξει».

Υποστήριξε επίσης ότι «με την αυξανόμενη επιθετικότητά του, το Ισραήλ επιδιώκει να επισκιάσει την επανάσταση στη Συρία και να προκαλέσει ασφυξία στις ελπίδες του λαού της Συρίας».

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία-Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, όλα τα φώτα στραμμένα στον Πούτιν
Πράσινο φως στο 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με «τρομοκρατική οργάνωση», μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου
Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»
Πήρε θέση το Κρεμλίνο για τις διαπραγματεύσεις-«Η ρωσική αποστολή θα βρίσκεται στην Τουρκία»
BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της