Πρωτοφανές περιστατικό-Αμερικανικό F-18 καταρρίφθηκε από φίλια πυρά στην Ερυθρά Θάλασσα

Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι μαχητικό F/A-18 του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού καταρρίφθηκε την Κυριακή πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα σε «μια προφανή περίπτωση φιλικών πυρών».

Το μαχητικό καταρρίφθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε κατά λάθος από το καταδρομικό USS Gettysburg.

Και οι δύο πιλότοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος εκτινάχθηκαν και ανασύρθηκαν με ασφάλεια, ο ένας μάλιστα είχε ελαφρά τραύματα.

Το μαχητικό αεροσκάφος είχε απονηωθεί από το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman.

Εδώ και μήνες οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις χτυπούν τακτικά θέσεις των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη. Ωστόσο η CENTCOM, όπως μεταδίδει το Associated Press, δεν διευκρίνισε ποια ήταν η αποστολή του μαχητικού την ώρα του περιστατικού.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Βλέπει παράθυρο ελπίδας μετά την διάσκεψη στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-«Το τείχος της κατοχής δεν είναι αδιαπέραστο»
Τα ρίχνει ξανά στην Ε/κ πλευρά ο Τατάρ-«Κινείται εδώ και χρόνια στη ζώνη άνεσης της διεθνούς αναγνώρισης»
Συνεχίζει ακάθεκτος την προκλητική στάση στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Χαρακτήρισε «νόμιμο βήμα» την εισβολή
Μεταλλίο Εξαίρετης Προσφοράς στη Μαρίζα Κωχ-«Πρωτοστάτης στην προσπάθεια για διεθνοποίηση του Κυπριακού»
Πιθανή επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου και συνάντηση κορυφής με Σι Τζινπίνγκ
Τουλάχιστον 128.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις συγκρούσεις στη Συρία
Ο Πούτιν συναντήθηκε με σύμβουλο του Ιρανού ηγέτη Χαμενεΐ
Επιμένει με τα «δύο κράτη» ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα
Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Η απάντηση Νετανιάχου
Μεγάλη γκάφα Ερντογάν-Χρησιμοποίησε εικόνα της ΕΟΚΑ για τον τουρκικό στρατό και τη διέγραψε αμέσως