Αντιμέτωπος με κατηγορίες για φόνο και απόπειρα φόνου ο Σαουδάραβας ψυχίατρος-Ασαφές παραμένει το κίνητρο

Η εισαγγελία αναμένεται να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του οδηγού που φέρεται να έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία, για φόνο και απόπειρα φόνου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου της τοπικής εισαγγελίας.

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές, όμως η δυσαρέσκεια του υπόπτου με τη μεταχείριση που επιφυλάσσει η Γερμανία στους Σαουδάραβες πρόσφυγες μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο, δήλωσε ο εισαγγελέας στην πόλη Μαγδεμβούργο σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη χθεσινή επίθεση, κατά την οποία πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν.

Αγκαλιασμένοι με δάκρυα στα μάτια θρηνούν τους νεκρούς στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου μετά το χτύπημα

Ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν τους δρόμους στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου, σημεία ελέγχου έχουν στηθεί από τις αρχές ασφαλείας σε συνοικίες της πόλης, καταστήματα και εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά και οι κάτοικοι αποτίνουν φόρο τιμής στα θύματα της χθεσινής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά, την ίδια ώρα που περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την ταυτότητα του 50χρονου Σαουδάραβα γιατρού, που οδήγησε μία μαύρη BMW πάνω σε πλήθος σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες (205 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Bild).

Στη μνήμη των θυμάτων της φονικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου, οι εκκλησίες θέλουν να δώσουν το παράδειγμα απόψε.

«Σήμερα, στις 7.04 μ.μ., την ώρα της χθεσινής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά, θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών στο Μαγδεμβούργο και πολλών χώρων λατρείας στη γύρω περιοχή», ανακοίνωσε η Ευαγγελική Εκκλησία της Κεντρικής Γερμανίας (EKM). Οι καμπάνες θα χτυπήσουν και στις καθολικές εκκλησίες. Το βράδυ θα τελεστεί επίσης επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό ναό. Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Φρανκφούρτης θα ολοκληρωθεί την Κυριακή όπως είχε προγραμματιστεί.

germany__3_

germany__2_

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πήγε σήμερα στο Μαγδεμβούργο για να εκφράσει τη συμπαράσταση και την υποστήριξή του για τα θύματα της επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και τουλάχιστον 200 να τραυματιστούν.

«Τι τρομερή πράξη είναι να τραυματίζεις και να σκοτώνεις τόσους πολλούς ανθρώπους εκεί με τέτοια βαναυσότητα» είπε ο Σολτς.

«Έχουμε μάθει τώρα πως τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» πρόσθεσε. «Σχεδόν 40 έχουν τραυματιστεί τόσο σοβαρά που πρέπει να ανησυχούμε πολύ για αυτούς».

Ο καγκελάριος κάλεσε τους Γερμανούς να συσπειρωθούν απέναντι στο μίσος.

germany__5_

germany__6_

germany__7_

germany__1_

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time
Δημογλίδου για Βασίλη Καλογήρου-«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα σε έγκλημα»
Συνελήφθησαν δυο γυναίκες για κλοπή χρημάτων στην Λάρνακα-Καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο
Καταγγελία για ομαδικό βιασμό 22χρονης στη Χαλκίδα-Την εξανάγκασαν να κάνει χρήση ναρκωτικών
Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του 19χρονου Σύρου δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο
Το Associated Press μηνύει τον Λευκό Οίκο για τον αποκλεισμό του από τις ενημερώσεις Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινός όμηρος φιλά στο μέτωπο μαχητή της Χαμάς κατά την απελευθέρωσή του
Απεβίωσε ο πατέρας του βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου
Τελέστηκε η κηδεία της μητέρας και των παιδιών στη Λεμεσό-«Να κρατήσουμε το φως που μας χάρισε η παρουσία τους»
BINTEO: Δείχνει τα δόντια της η Coral-Νυφάδες χιονιού και χαλάζι σε διάφορες περιοχές (Pics)