Αντιμέτωπος με κατηγορίες για φόνο και απόπειρα φόνου ο Σαουδάραβας ψυχίατρος-Ασαφές παραμένει το κίνητρο

Η εισαγγελία αναμένεται να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του οδηγού που φέρεται να έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία, για φόνο και απόπειρα φόνου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου της τοπικής εισαγγελίας.

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές, όμως η δυσαρέσκεια του υπόπτου με τη μεταχείριση που επιφυλάσσει η Γερμανία στους Σαουδάραβες πρόσφυγες μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο, δήλωσε ο εισαγγελέας στην πόλη Μαγδεμβούργο σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη χθεσινή επίθεση, κατά την οποία πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν.

Αγκαλιασμένοι με δάκρυα στα μάτια θρηνούν τους νεκρούς στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου μετά το χτύπημα

Ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν τους δρόμους στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου, σημεία ελέγχου έχουν στηθεί από τις αρχές ασφαλείας σε συνοικίες της πόλης, καταστήματα και εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά και οι κάτοικοι αποτίνουν φόρο τιμής στα θύματα της χθεσινής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά, την ίδια ώρα που περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την ταυτότητα του 50χρονου Σαουδάραβα γιατρού, που οδήγησε μία μαύρη BMW πάνω σε πλήθος σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες (205 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Bild).

Στη μνήμη των θυμάτων της φονικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου, οι εκκλησίες θέλουν να δώσουν το παράδειγμα απόψε.

«Σήμερα, στις 7.04 μ.μ., την ώρα της χθεσινής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά, θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών στο Μαγδεμβούργο και πολλών χώρων λατρείας στη γύρω περιοχή», ανακοίνωσε η Ευαγγελική Εκκλησία της Κεντρικής Γερμανίας (EKM). Οι καμπάνες θα χτυπήσουν και στις καθολικές εκκλησίες. Το βράδυ θα τελεστεί επίσης επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό ναό. Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Φρανκφούρτης θα ολοκληρωθεί την Κυριακή όπως είχε προγραμματιστεί.

germany__3_

germany__2_

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πήγε σήμερα στο Μαγδεμβούργο για να εκφράσει τη συμπαράσταση και την υποστήριξή του για τα θύματα της επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και τουλάχιστον 200 να τραυματιστούν.

«Τι τρομερή πράξη είναι να τραυματίζεις και να σκοτώνεις τόσους πολλούς ανθρώπους εκεί με τέτοια βαναυσότητα» είπε ο Σολτς.

«Έχουμε μάθει τώρα πως τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» πρόσθεσε. «Σχεδόν 40 έχουν τραυματιστεί τόσο σοβαρά που πρέπει να ανησυχούμε πολύ για αυτούς».

Ο καγκελάριος κάλεσε τους Γερμανούς να συσπειρωθούν απέναντι στο μίσος.

germany__5_

germany__6_

germany__7_

germany__1_

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Φορτηγό έπεσε πάνω σε αεροπλάνο της EasyJet στο Παρίσι-Ακυρώθηκε η πτήση προς Ρώμη
Μία εβδομάδα εθνικού πένθους στη Μιανμάρ μετά τον σεισμό των 7,7 βαθμών Ρίχτερ
Η Ουάσιγκτον απέλασε 17 «εγκληματίες» προς το Ελ Σαλβαδόρ
Αξιωματούχοι έψαχναν στη Γροιλανδία να βρουν κάποιον που θα ήθελε να συναντηθεί με τη σύζυγο του Βανς και δεν βρήκαν κανέναν
Υποστήριξη στη Λεπέν από κόμματα και πρόσωπα ακροδεξιάς σε Γαλλία και Ευρώπη
Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως η σορός του μικρού Εμίλ είχε μπει σε καταψύκτη για αρκετό καιρό
Η σειρά Adolescence θα μεταδοθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει την κακομεταχείριση των φοιτητών που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις
Η ζωή κάτω από τα ερείπια-Συγκλονιστικά βίντεο από επιζώντες του σεισμού της Μιανμάρ
Τουλάχιστον 2.056 νεκροί από τον σεισμό στην Μιανμάρ-Πάνω από 3.900 οι τραυματίες