Οι πρώτες πληροφορίες για το προφίλ του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης-Ενοικιαζόμενο το φονικό όχημα

Υπό κράτηση βρίσκεται ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την Welt, που επικαλείται πηγές ασφαλείας, ο δράστης φέρεται να είναι ένας άνδρας από τη Σαουδική Αραβία, γεννημένος το 1974. Επίσης φέρεται να έφτασε στη Γερμανία το 2006 και εργαζόταν ως γιατρός. Η αστυνομία δηλώνει ότι δεν αναζητά προς το παρόν κανέναν άλλο ύποπτο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο πριν από την επίθεση και στη συνέχεια το οδήγησε στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Σύμφωνα με τη WELT, στο κάθισμα του συνοδηγού βρέθηκε μια αποσκευή. Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό- οι αρχές δεν έχουν ακόμη αποκλείσει αυτό το σενάριο. Η αστυνομία ερευνά επίσης αν ο οδηγός έδρασε μόνος του.

Ο δράστης οδήγησε το όχημα «τουλάχιστον 400 μέτρα κατά μήκος της χριστουγεννιάτικης αγοράς» σκορπίζοντας τρόμο.

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ εξετάζει αποστολή ακόμη μιας συστοιχίας Patriot στην Ουκρανία
Στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Νετανιάχου η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων
Στους τέσσερις οι νεκροί μετά την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «Eternity C»
Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε το σκυλί του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα-Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν
Εκατοντάδες τραυματίες από τη φωτιά στη Μασσαλία-Φόβοι ότι ο Μιστράλ θα τη θέσει ξανά εκτός ελέγχου
Τουλάχιστον 161 αγνοούμενοι και 110 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Τέξας
Μυστήριο με τον θάνατο 35χρονου που τον «ρούφηξε» κινητήρας αεροσκάφους στο Μπέργκαμο
Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά
Από φλεγόμενο όχημα ξεκίνησε η πυρκαγιά που μαίνεται στη Μασσαλία-Η νύχτα θα είναι κρίσιμη
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων Magic Seas στην Ερυθρά Θάλασσα