Λαμβάνει μέτρα το τουρκικό ΥΠΑΜ για προστασία του ψευδοκράτους

Το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του ψευδοκράτους, ανταποκρινόμενο στις πρόσφατες εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η ιστοσελίδα του ενημερωτικού καναλιού της τουρκικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «TRT Haber» μεταδίδει ότι πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανέφεραν ότι «οι ΗΠΑ είχαν προηγουμένως άρει το εμπάργκο όπλων στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου» - όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία - «με τρόπο που να διαταράσσει τις ευαίσθητες ισορροπίες στο νησί. Τώρα έχουν κάνει ένα σχέδιο αμυντικής συνεργασίας».

Οι ίδιες πηγές συνεχίζουν λέγοντας ότι «παρακολουθούμε στενά αυτές τις εξελίξεις. Έχουμε λάβει και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε κάθε είδους μέτρα για την ασφάλεια της τδβκ» όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος. «Τονίζουμε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε την ασφάλεια και τα δικαιώματα των Τούρκων της Κύπρου με κάθε κόστος» καταλήγουν οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση λειτουργών του Τύπου στο Υπουργείο. Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης ότι οι ΗΠΑ θα συμπεριλάβουν την Κυπριακή Δημοκρατία στις επερχόμενες ασκήσεις που θα διεξαχθούν στη Μεσόγειο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στα σχολεία μέχρι τα 22 τα παιδιά της Ειδικής Εκπαίδευσης-Διαβουλεύσεις για εξεύρεση αξιοπρεπών δομών
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το σχέδιο επιχορήγησης διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων
Οδηγούνται σε ευθανασία οι τρεις σκύλοι που επιτέθηκαν σε παιδιά και 25χρονη-«Η Πολιτεία αδυνατεί να εφαρμόσει τα βασικά»
Μετέφερε με φορτηγό ζώα από τα κατεχόμενα 42χρονος και κατέληξε με χειροπέδες
Νεκρές εντοπίστηκαν τρεις αδελφές που είχαν εξαφανιστεί ενώ επισκέπτονταν τον άστεγο πατέρα τους στην Ουάσινγκτον
Καμιά απάντηση από Τυχικό σε Αρχιεπίσκοπο, έδωσε διορία μέχρι τις 23 Ιουνίου-Έκανε λόγο για αίρεση
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες κούτες παράνομων καπνικών σε οικία 48χρονου στη Λευκωσία
Απορρίπτει τα μη ρεαλιστικά «τελεσίγραφα» της Ρωσίας και ζητάει επιβολή νέων κυρώσεων η Ουκρανία
Σε μείωση τιμών ενοικίου και αγοράς προσδοκεί τα επόμενα χρόνια ο Πρόεδρος
Ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που αυξάνει στο 50% τους δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο