Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι δολοφόνησε τον ηγέτη του ISIS στη Συρία, Αμπού Γιουσούφ σε αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ.

Στην ανακοίνωσή της, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε πως στην ίδια επίθεση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, σκοτώθηκαν επίσης δύο επιπλέον στελέχη του Ισλαμικού Κράτους.

«Αυτή η αεροπορική επιδρομή αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης της CENTCOM, μαζί με τους εταίρους στην περιοχή, να διαταράξει και να υποβαθμίσει τις προσπάθειες των τρομοκρατών να σχεδιάσουν, να οργανώσουν και να διεξάγουν επιθέσεις εναντίον πολιτών και στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ, των συμμάχων μας και των εταίρων μας σε όλη την περιοχή και πέραν αυτής» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο αμερικανικός στρατός.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι περίπου 8.000 πράκτορες του ISIS είναι φυλακισμένοι σε όλη τη Συρία και ότι η οργάνωση έχει ως στόχο να εκμεταλλευτεί την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα προκειμένου να εισβάλει στις εγκαταστάσεις κράτησης και να τους απελευθερώσει.

Όπως έγινε, επίσης, γνωστό, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε περιοχή που προηγουμένως ελεγχόταν από το καθεστώς Άσαντ και τη Ρωσία.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Βρέθηκε ζωή στα ερείπια της Μιανμάαρ-Νεαρός ανασύρθηκε ζωντανός πέντε μέρες μετά τον φονικό σεισμό
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της σύλληψης καθηγήτριας για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου σε σχολική αίθουσα στις ΗΠΑ
Nέα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας στο στενό της Ταϊβάν-Αντιδράσεις από ΗΠΑ και ΕΕ
Περιμένει πυραύλους Taurus από τη Γερμανία του Μερτς ο Ζελένσκι-«Θα δουλέψουμε γι’ αυτό»
Αναπτύσσουν δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ-Απαντούν στις επιθέσεις των Χούθι
Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βοστώνη-Έξι τραυματίες
Θανατική ποινή για τον Λουίτζι Μαντζιόνε ζητά η Γενική Εισαγγελέας των ΗΠΑ
Η Κομισιόν σχεδιάζει να κάνει «ευρωπαϊκό FBI» τη Europol και να ενισχύσει τον ρόλο της Frontex
Η Μάνταλεϊ ήταν η «πόλη του χρυσού» στη Μιανμάρ-Πλέον κυριαρχεί η μυρωδιά του θανάτου
Εν ψυχρώ δολοφονία 21χρονης φοιτήτριας στην Ιταλία-Δράστης 27χρονος συμφοιτητής της