Ικανοποίηση Βαφεάδη για ρεκόρ επιβατικής κίνησης με 12 εκ. επιβάτες το 2024

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, καθώς η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 12 εκ. επιβάτες, με το 2024 να είναι χρονιά ρεκόρ επιβατικής κίνησης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, σε σχέση με το 2023, τη φετινή χρονιά αναμένεται να παρουσιαστεί αύξηση στους επιβάτες της τάξης του 5,3%.

Παρά τις προκλήσεις που επήλθαν στο γεωπολιτικό περιβάλλον και τις αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η Κύπρος συνεχίζει τη θετική της τάση στις αφίξεις αυτή τη χρονιά, ενώ η αύξηση που παρατηρείται και κατά τους χειμερινούς μήνες, ενισχύει την στρατηγική για προώθηση του νησιού ως ολόχρονος προορισμός, σημειώνει το Υπουργείο.

"Οι στέρεες βάσεις, η προσαρμοστικότητα και η αντοχή που επέδειξε η Κυπριακή Δημοκρατία στη διαχείριση των κρίσεων, αλλά και ο επαγγελματισμός και οι δυνατότητες των συνεργατών μας, αποδεικνύουν την ανθεκτικότητα του τομέα και επιτρέπουν τη δυναμική ανάπτυξή του, ενώ η σημαντική πρόοδος που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, καθιέρωσε τη χώρα μας ως έναν σημαντικό προορισμό στην περιοχή της Μεσογείου", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ευχαρίστησε την εταιρεία Hermes Airports Ltd και το Υφυπουργείου Τουρισμού, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου και για τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των επιβατών μέσω των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επενδύει 2,8 δισεκατομμύριά ευρώ σε 94 έργα η Κομισιόν-Ανάμεσα τους και κυπριακά λιμάνια
Οι αποφάσεις του Υπουργικού για τα μέτρα ενίσχυσης των ΑμεΑ
Ελπίδα για ολοκλήρωση δύο φάσεων των έργων στη λεωφόρο Τσερίου αρχές του 2026
Στην εκλογή της Κύπρου στην Αντιπροεδρία της MCSD αναφέρθηκε η Επίτροπος Περιβάλλοντος
Καταγγελίες για τα ΤΑΕΠ Λάρνακας και Αμμοχώστου-«Η Αγία Νάπα βγάζει περισσότερους τραυματίες από ένα πόλεμο»
Ανησυχία Hope For Children για υποστελέχωση Γραφείου Επιτρόπου για το παιδί
Έκκληση για αναθεώρηση επιλογής για ίδρυση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στο Δάλι από ΕΟΑ Λάρνακας
Άστραψε και βρόντηξε κατά Τυχικού ο Αρχιεπίσκοπος-«Σκοπός σας να εκθέσετε εμένα και την Ιερά Σύνοδο»
Παραμένει υποστελεχωμένο το γραφείο της Μιχαηλίδου-Αδυνατεί να ανταποκριθεί έγκαιρα σε παράπονα
Άνω των 115.000 απαντήσεις σε ερωτήματα πολιτών από Ψηφιακό Βοηθό το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας