Παραπέμφθηκε σε δίκη με επτά κατηγορίες η 66χρονη πρόεδρος ΜΚΟ-Αντιμέτωπη και με το αδίκημα της διαφθοράς

Σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμφθηκε η 66χρονη πρόεδρος ΜΚΟ η οποία συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για παραποιημένα τιμολόγια. Της σύλληψης της προηγήθηκε καταγγελία από το Υπουργείο Υγείας μετά την εξασφάλιση στοιχείων που προέκυψαν κατά τον έλεγχο.

Η 66χρονη αντιμετωπίζει τα αδικήματα, συνομωσίας για καταδολίευση, συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόπειρας εξασφάλισης χρήματων με ψευδείς παραστάσεις, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσοδών από παράνομες δραστηριότητες.

Η 66χρονη αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους, μέχρι την έναρξη της Δίκης η οποία ορίστηκε για τις 7/2/2025. Οι όροι που τέθηκαν είναι η καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 με αξιόχρεο εγγυητή ή 25.000 ευρώ με κατάθεση χρημάτων, επιπλέον να παραδώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, να τεθεί το όνομα της σε Stop list και να υπογράφει τρεις φορές την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό.

Υπενθυμίζεται ότι, τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2021 και 2023. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το Υπουργείο Υγείας αντιλήφθηκε πως προκύπτει ζήτημα, έπειτα από την επισκόπηση παραστατικών του ΜΚΟ, αφού διαπιστώθηκε ότι σε αριθμό τιμολογίων το ποσό του ΦΠΑ ήταν λανθασμένο, καθώς δεν αντιστοιχούσε στο 19%, αλλά το ποσό εμφανιζόταν μεγαλύτερο.

Παράλληλα, από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2023, εντοπίστηκαν 51 ύποπτα τιμολόγια, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε περίπου 122.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Οικογενειακή τραγωδία πίσω από το θανατηφόρο τροχαίο του 27χρονου στην Ηλεία
Ολονύχτιες οι έρευνες για εντοπισμό του τουρίστα στην Πάφο-Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε το σκάφος
Μοναδικό θέαμα στην Εύβοια: Κοπάδι δελφινιών εμφανίστηκε στην Αιδηψό
Επιχείρηση εντοπισμού τουρίστα στην Πάφο-Πήγε σε παραλία στο Λατσί και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του
Τον βασιλιά Κάρολο θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου-«Σε όλα τα θέματα είμαστε από την ίδια πλευρά»
Ξέσπασε πυρκαγιά στο Φρέναρος-Επηρεάστηκαν υποστατικά και ένα όχημα
Ισχυρή έκρηξη σε περιοχή με στρατιωτική βάση στην περιφέρεια Βλαντίμιρ
Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά σε σπίτι στην Κλήρου
Ανατριχιαστικό βίντεο από τη στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα και διόδια στην Εγνατία