Παραπέμφθηκε σε δίκη με επτά κατηγορίες η 66χρονη πρόεδρος ΜΚΟ-Αντιμέτωπη και με το αδίκημα της διαφθοράς

Σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμφθηκε η 66χρονη πρόεδρος ΜΚΟ η οποία συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για παραποιημένα τιμολόγια. Της σύλληψης της προηγήθηκε καταγγελία από το Υπουργείο Υγείας μετά την εξασφάλιση στοιχείων που προέκυψαν κατά τον έλεγχο.

Η 66χρονη αντιμετωπίζει τα αδικήματα, συνομωσίας για καταδολίευση, συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόπειρας εξασφάλισης χρήματων με ψευδείς παραστάσεις, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσοδών από παράνομες δραστηριότητες.

Η 66χρονη αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους, μέχρι την έναρξη της Δίκης η οποία ορίστηκε για τις 7/2/2025. Οι όροι που τέθηκαν είναι η καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 με αξιόχρεο εγγυητή ή 25.000 ευρώ με κατάθεση χρημάτων, επιπλέον να παραδώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, να τεθεί το όνομα της σε Stop list και να υπογράφει τρεις φορές την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό.

Υπενθυμίζεται ότι, τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2021 και 2023. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το Υπουργείο Υγείας αντιλήφθηκε πως προκύπτει ζήτημα, έπειτα από την επισκόπηση παραστατικών του ΜΚΟ, αφού διαπιστώθηκε ότι σε αριθμό τιμολογίων το ποσό του ΦΠΑ ήταν λανθασμένο, καθώς δεν αντιστοιχούσε στο 19%, αλλά το ποσό εμφανιζόταν μεγαλύτερο.

Παράλληλα, από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2023, εντοπίστηκαν 51 ύποπτα τιμολόγια, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε περίπου 122.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν δυο γυναίκες για κλοπή χρημάτων στην Λάρνακα-Καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο
Συνεχίζει τον αγώνα η χαροκαμένη μάνα του Θανάση-«Με βασάνιζαν για 20 χρόνια, μέχρι που ξέθαψα το παιδί μου»
Χειροπέδες σε 30χρονο για εμπρησμό οχήματος ιδιοκτησίας 70χρονου στη Λεμεσό
Κλείνουν δρόμοι για τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις
Πυρκαγιές σε σπίτια σε Λευκωσία και Αυγόρου-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές
Ολισθηροί και επικίνδυνοι οι δρόμοι λόγω καιρού-Η ενημέρωση από την Αστυνομία
Χρονιά των εγκληματιών το 2024-Στα ύψη οι εμπρησμοί και βόμβες, αυξήθηκαν ραγδαία ληστείες και κλοπές
Μια πειθαρχική στον πάγο για Κατσουνωτό από 2023, σε εκκρεμότητα το ορφανό θανατηφόρο-Το ιστορικό και η θέση της Αστυνομίας
Χαμηλοί τόνοι μετά την καταδίκη της ΚΔ για την δολοφονία Καλοψιδιώτη-Πυρά από πρώην Υπαρχηγό Αστυνομίας
Αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης το Υπουργείο Μεταφορών για ανακλήσεις οχημάτων λόγω αερόσακων