Ισόβια στον πατέρα και την μητριά για την δολοφονία της Σάρα Σαρίφ

Η Σάρα Σαρίφ «χτυπήθηκε με πολύ μεγάλη δύναμη, πολλές φορές… Υπέστη σειρά βασανιστηρίων» που τελικά την οδήγησαν στο θάνατό της, είπε ο δικαστής του Ολντ Μπέιλι στο Λονδίνο διαβάζοντας για πάνω από μία ώρα το πολυσέλιδο σκεπτικό της επιβολής ισόβιας κάθειρξης στον πατέρα και στην μητριά της 10χρονης. Και οι δύο την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κριθεί ένοχοι για την δολοφονία της και σήμερα (17/12) ανακοινώθηκαν οι ποινές τους.

Ο Ουρφάν Σαρίφ, 43 ετών θα πρέπει να μείνει στην φυλακή το λιγότερο 40 χρόνια και η σύζυγός του Μπεϊνάς Μπατούλ 30 ετών, το λιγότερο 33 χρόνια, είπε ο δικαστής Τζον Κάβανα και το ακροατήριο ξέσπασε σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Ένοχος κρίθηκε και ο αδερφός του Ουρφάν, Φαϊζαλ Μαλίκ, 29 ετών ο οποίος ζούσε στο ίδιο σπίτι. Το δικαστήριο έκρινε πως «επέτρεψε ή κατέστησε δυνατό τον θάνατό της Σάρας». Τον απάλλαξε όμως από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Την βασάνισαν και την σκότωσαν

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, τους τελευταίους μήνες της ζωής της η άτυχη Σάρα υπέστη ανελέητα βασανιστήρια. Δύο εβδομάδες μάλιστα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, της είχαν καλύψει το κεφάλι με κουκούλα, της έδεσαν τα χέρια και την ξυλοκόπησαν άγρια με μπαστούνι του κρίκετ και με μεταλλική ράβδο. Στο κορμάκι της βρέθηκαν επίσης εγκαύματα από σίδερο και καυτό νερό, καθώς και σημάδια που πιθανόν οφείλονταν σε ανθρώπινα δαγκώματα. Συνολικά έφερε 70 τραύματα, συμπεριλαμβανομένων 25 κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και 11 καταγμάτων στην σπονδυλική στήλη.

Ο θάνατός της επήλθε από «επιπλοκές οφειλόμενες στα βασανιστήρια και στην παραμέληση της», αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής, χωρίς να μπορέσει να προσδιορίσει την ακριβή αιτία. Η Σάρα Σαρίφ άφησε την τελευταία της πνοή στις 8 Αυγούστου 2023.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

LIVE: Ανοίγει τα χαρτιά του εν μέσω επικρίσεων για την απόφαση του ΕΔΑΔ ο Σάββας Αγγελίδης
Στη δημοσιότητα το podcast του Φειδία με τον Τατάρ-«Πιστεύω ότι ήταν μια ορθή πράξη, έκανα το σωστό»
Sms και ηχητικά οδήγησαν στην σύλληψη δεσμοφύλακα για βαρυποινίτη-«Κάτι εν να κάνουν πόψε, πες του να προσέχει»
Φάκελος με λευκή σκόνη από Ρωσία και παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ελληνική Βουλή (pics)
Πυρά σε Αγγελίδη και από Παπαδόπουλο-«Όλοι είπαν πως πρέπει να διωχθεί ο ύποπτος, ο μόνος που διαφώνησε ήταν ο Αγγελίδης»
Διάττοντες αστέρες τα μικρά μη κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά πρόλαβε να τους βρει λάθη η Ελεγκτική
Απαντά στην κριτική για την στάση της για Αγγελιδη η Κυβέρνηση-Δείχνει ξανά τη Βουλή για θωράκιση εξουσιών
Αισιόδοξη για την πενταμερή η Ολγκίν-«Σημειώθηκε πρόοδος σε ορισμένα από τα έξι σημεία»
Καλεί την Αννίτα να συνταχθεί με αυτούς που ζητούν παραίτηση Αγγελίδη το Άλμα-«Ας παραδεχθεί τις ευθύνες του κόμματός της»
Φουλάρει μηχανές ενόψει βουλευτικών το ΕΛΑΜ-Κλείδωσε άλλο ένα πρώην μέλος του ΔΗΣΥ στο ψηφοδέλτιο