Στόχος του Φαίδωνα η εδραίωση της Πάφου ως περιφερειακού πανεπιστημιακού κέντρου

Στην εδραίωση της Πάφου ως ενός περιφερειακού πανεπιστημιακού κέντρου και ως ενός κέντρου πανεπιστημιακής μόρφωσης στοχεύει, μεταξύ άλλων, για το 2025 ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Φαίδωνος σημειώνει πως στοχεύει στην αύξηση των φοιτητών, αλλά και στο να λειτουργήσει το Περιφερειακό Κέντρο Καινοτομίας και ένα Περιφερειακό Κέντρο για ειδικά μαθήματα σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη δηλώνοντας πως το 2025 στοχεύει να τα συνεχίσει αλλά και να ολοκληρώσει την υλοποίηση τους.

Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως για το 2025 θα προωθήσει και την υλοποίηση δύο νέων μουσείων της πόλης καθώς και το Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό, όπως είπε, για τα δεδομένα της πόλης, έργο που θα περιλαμβάνει Μουσείο για την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας της πόλης και την ανάπλαση πλατειακών χώρων και δρόμων στην περιοχή που εκτείνεται από τον Παλιό Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό μέχρι το Πάρκο των Αρμενίων.

Πρόσθεσε πως η κεντρική ιδέα που διατρέχει το έργο είναι η δημιουργία στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Πάφου ενός «θύλακα πολιτισμού και αρχιτεκτονικής κληρονομίας» με υψηλής ποιότητας υποδομές για πεζούς. Μέσα από το έργο ο Δήμος Πάφου στοχεύει στη δημιουργία μιας γέφυρας μνήμης και αρχιτεκτονικής μεταξύ του Μουσείου Ιστορικής Μνήμης και του εξώστη της παλιάς πόλης, συμπλήρωσε.

Ακόμη, ο Δήμαρχος Πάφου είπε ότι προωθείται η λειτουργία του Κέντρου Τρίτης Ηλικίας, ενός έργου της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανέφερε. Ανακοίνωσε ακόμη πως εντός του 2025 τροχοδρομείται η προσφοροδότηση και η έναρξη των εργασιών για την δημιουργία Κέντρου που θα ασχολείται με θέματα νεανικής παραβατικότητας.

Ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε πως θα συνεχίσει να δίδει προτεραιότητα και στα πάρκα της Πάφου και αλλά και στον πολιτισμό. «Θέλουμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και της πολιτιστικής δραστηριότητας στην πόλη της Πάφου», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεκίνησε τον διάλογο για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τους Ωκεανούς με συνέδριο στις Βρυξέλλες ο Καδής
Τιμήθηκε ο Γεώργιος Βέργας-«Όραμα μια Κύπρος ειρηνική, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα»
Οι συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων
Ετοιμότητα της Κύπρου να συνδράμει στο Σύμφωνο για Ωκεανούς εξέφρασε η Υφυπουργός Ναυτιλίας
Ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι ορεινών κοινοτήτων της Πάφου από το τσουχτερό κρύο
Σε υψηλά επίπεδα την Παρασκευή η παραγωγή ηλεκτρισμού από φωτοβολταϊκά
Άρχισαν συζητήσεις για δημιουργία Μονάδων Άμεσης Φροντίδας-Προσπάθεια για πιλοτική έναρξη το 2025
Στη νέα νομοθεσία για ΑμεΑ αναφέρθηκε η Υφ. Πρόνοιας σε διάσκεψη στην Πολωνία
Άρχισε η διαδικασία για νέες γεννήτριες στη Δεκέλεια-Στόχος ο περιορισμός του κόστους από ρύπους
Το 33,17% της ενέργειας θα προέρχεται από ΑΠΕ έως το 2030