Οι πρώτες δηλώσεις του Άσαντ από τη Ρωσία μετά την πτώση-«Δεν είχα σχεδιάσει να φύγω»

Στις πρώτες επίσημες δηλώσεις μετά την πτώση του προέβη ο πρώην πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, μέσω της πλατφόρμας Τelegram.

«Καθώς η τρομοκρατία εξαπλωνόταν σε όλη τη Συρία και τελικά έφτασε στη Δαμασκό το βράδυ του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου 2024, προέκυψε το ερώτημα για την τύχη του προέδρου. Αυτό συνέβη εν μέσω ενός κατακλυσμού παραπληροφόρησης και αφηγήσεων που απέχουν πολύ από την αλήθεια, με στόχο να αναπαραστήσουν τη διεθνή τρομοκρατία ως απελευθερωτική επανάσταση για τη Συρία», αναφέρει αρχικά η δήλωση.

«Σε καμία στιγμή δεν είχα σκεφτεί να τα παρατήσω ή να φύγω από τη χώρα παρά τα επεισόδια. Παρέμεινα στη Συρία μέχρι τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου» διευκρίνισε ο Άσαντ. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, η διαφυγή του έγινε το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου, καθώς η ρωσική στρατιωτική βάση Χμεϊμίμ στη Συρία δέχθηκε επιθέσεις από drone, αφού έφυγε από τη Δαμασκό εκείνο το πρωί με τους μαχητές της αντιπολίτευσης να πλησιάζουν.

Ο Άσαντ σημείωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα και τους πολίτες της, κάτι που δεν έκανε ποτέ στο παρελθόν και προανήγγειλε νέα αναλυτική περιγραφή των γεγονότων σε επόμενη ανακοίνωση, αφού όπως ανέφερε, για λόγους ασφαλείας, διαθέτει περιορισμένα μέσα επικοινωνίας.

«Μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες να κυκλοφορήσει η δήλωση μέσω αραβικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης, η μόνη βιώσιμη επιλογή ήταν να δημοσιευθεί στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης της πρώην προεδρίας της Συρίας» αναφέρει η λεζάντα της ανάρτησης στο Telegram.

Πηγή: ΕΡΤ

Δειτε Επισης

Προς την ορθή κατεύθυνση θεωρεί τα αποτελέσματα της πολυμερούς ο Πρόεδρος-«Θα κριθούν στην πράξη»
Εξαιρετικά παραγωγική θεωρεί τη συζήτηση ο Γεραπετρίτης-«Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι αναγκαίο στον κόσμο»
Ορίστηκαν τα επόμενα ραντεβού στο Κυπριακό-Είδε πρόοδο ο ΓΓ, αποφασίστηκαν νέα ΜΟΕ χαμηλής πολιτικής
Βολές από δικηγόρο της αστυνομικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατά Αρχηγού και Λαμπριανίδου για διαρροές-Ρίχνει το γάντι σε Αγγελίδη για χειρισμούς
Με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια διαγνώστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ-Ανησυχία στο Λευκό Οίκο
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε άλλα δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Κρις Μάρτιν «πρόδωσε» την εξωσυζυγική σχέση διευθύνοντα συμβούλου με συνεργάτιδά του
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
Επανέλαβε στον Γκουτέρες ετοιμότητα για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν ο ΠτΔ
«Η Ρωσία δεν δέχεται απειλές»-Απάντηση της Ζαχάροβα στο τελεσίγραφο Τραμπ για κατάπαυση πυρός