Διαχειρίσιμη η κατάσταση με την ευλογία των πιθήκων-«Δεν είναι απαραίτητα επιπρόσθετα μέτρα αυτή τη στιγμή»

Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων στην Κύπρο, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός. 

Ο κ. Δαμιανός μιλούσε στο περιθώριο της τελετής υπογραφής Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Οικονομικών και του ΟΚΥπΥ, στο Υπουργείο Υγείας. 

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που εντοπίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κ. Δαμιανός είπε ότι «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να διαχειριστούμε την κατάσταση, η οποία είναι σαφώς διαχειρίσιμη», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κάτι νέο για να πούμε». 

«Είχαμε 6 περιπτώσεις κρουσμάτων (Σ.Σ. στην Κύπρο). Η τελευταία ήταν το 2022», ανέφερε. «Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, υπάρχουν πρωτόκολλα και είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση», τόνισε. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επικαιροποίησης των πρωτοκόλλων, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «θα το δουν οι Ιατρικές Υπηρεσίες, θα το δούμε ως Υπουργείο, αλλά δεν φαίνεται ότι πρέπει να παρθούν κάποια επιπρόσθετα μέτρα αυτή τη στιγμή». 

«Όπως έχω πει, υπάρχει και επάρκεια εμβολίων, οπότε θα προχωρήσουμε όπως λέει το πρωτόκολλο», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
ΟΣΑΚ: Στόχος και αποστολή το συμφέρον των Κυπρίων ασθενών
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Εγκρίθηκε τροποποίηση για απαγόρευση πώλησης ακινήτων σε περιοχές μη ελεγχόμενες από την Κύπρο
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Βουλή κατά του νομοσχεδίου για διαδηλώσεις
Αναβλήθηκε για τις 10 Ιουλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις
Χωρίς ρεύμα η Έγκωμη λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ