Συνέλαβαν 27χρονη τραγουδίστρια στο Ιράν επειδή έδωσε συναυλία στο YouTube χωρίς να φοράει χιτζάμπ

Στη σύλληψη μιας 27χρονης τραγουδίστριας προχώρησαν οι αρχές του Ιράν επειδή η Παραστού Αχμαντί εμφανίστηκε σε διαδικτυακή συναυλία μέσω YouTube, χωρίς να φοράει χιτζάμπ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Μιλάντ Παναχιπούρ, η 27χρονη συνελήφθη το Σάββατο στην πόλη Σάρι, την πρωτεύουσα της περιφέρειας Μαζανταράν στο βόρειο Ιράν.

Είχε προηγηθεί ο σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος της, την περασμένη Πέμπτη, καθώς η νεαρή τραγουδίστρια εμφανίστηκε στην διαδικτυακή συναυλία φορώντας ένα μακρύ μαύρο φόρεμα χωρίς να φοράει χιτζάμπ.

«Είμαι η Παραστού, ένα κορίτσι που θέλει να τραγουδάει για τους ανθρώπους που αγαπάει. Αυτό είναι ένα δικαίωμα που δεν μπορώ να αγνοήσω, το να τραγουδάω για την χώρα που αγαπώ με πάθος» είχε γράψει η 27χρονη στη λεζάντα του βίντεο που ανήρτησε στο YouTube.

«Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε γιατί ακριβώς κατηγορείται ή ποιος τη συνέλαβε ή πού κρατείται αλλά θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση μέσω της δικαστικής οδού» δήλωσε ο ιρανός δικηγόρος στο Associated Press.

Όπως είπε, μάλιστα, εκτός από την 27χρονη, οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν στην Τεχεράνη και δύο από τους τέσσερις μουσικούς που την συνόδευαν στη συναυλία, τον Σοχέιλ Φαγκίχ Νασίρι και τον Εσάν Μπαϊραγκντάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Απάτη €700 εκατ. μέσω Πειραιά αποκάλυψε η επιχείρηση «CALYPSO»
Συναγερμός για ακραία ζέστη στην Ευρώπη-Τι είναι ο θερμικός θόλος
Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Κάλεσμα Τραμπ σε Χαμάς να συμφωνήσει σε 60ήμερη εκεχειρία
Αντίδραση τουρκικής Κυβέρνησης μετά τη δήλωση Οζέλ πως ο Ερντογάν «είναι ηγέτης της χούντας»
Ιρανός ΥΠΕΞ: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ προκάλεσαν βαριά ζημιά στην πυρηνική εγκατάσταση του Φορντό
Τα γυρίζει ο Μασκ και επαινεί τον Τραμπ-«Έχει επιλύσει πολλές σοβαρές συγκρούσεις ανά τον κόσμο»
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο δίμηνης εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο Τραμπ στη Γάζα-Τα σημεία τριβής
Politico: Αναστολή αποστολής πυραύλων από ΗΠΑ προς Ουκρανία λόγω συρρίκνωσης αποθεμάτων
Ένας νεκρός σε επιδρομές της Ρωσίας με drones στο Χάρκοβο
Το Ιράν εξετάζει ενδεχόμενο προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών από την Κίνα