Αναδεικνύει την ηγεσία του το Volt με φυσικές και διαδικτυακές κάλπες
07:04 - 15 Δεκεμβρίου 2024
Το πρώτο του τακτικό εκλογικό συνέδριο πραγματοποιεί σήμερα το Volt. Ένα χρόνο μετά την ίδρυσή του, το νέο κόμμα προσπαθεί να θέσει γερά θεμέλια, εκλέγοντας την νέα ηγεσία του, η οποία θα αναλάβει και το βάρος του επόμενου μεγάλου πολιτικού του τεστ, αυτού των Βουλευτικών Εκλογών.
Τα μέλη του Βολτ Κύπρος, που είχαν το προηγούμενο διάστημα τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τους ενδιαφερόμενους μέσα από μία σειρά δράσεων και debates, στα οποία ανέπτυσσαν τις θέσεις και τις απόψεις τους, θα μπορούν να ψηφίζουν ταυτόχρονα με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για αξιοποίηση στον μέγιστο δυνατό βαθμό της τεχνολογίας και της αμφίδρομης επικοινωνίας.
Με βάση τη δομή του Volt, υπάρχουν δύο πρόεδροι και δύο αντιπρόεδροι, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις στην ηγετική πυραμίδα ορίζονται από το Πολιτικό Συμβούλιο, για τα μέλη του οποίου επίσης θα πραγματοποιηθεί εκλογική διαδικασία. Το συμβούλιο συμπληρώνεται από τους δύο προέδρους και τους δύο συμπροέδρους.
Για τη θέση του άντρα συμπρόεδρου υποψήφιοι είναι ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής μέσης εκπαίδευσης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Επικοινωνία και Δημοσιογραφία Στέλιος Στυλιανού και ο οικονομολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού στη Νομική και τίτλου ACCA, Πάνος Παρράς, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή αντιπρόεδρος. Γυναίκα πρόεδρος θα αναδειχθεί η Ανδρομάχη Σοφοκλέους, αφού δεν υπήρξε άλλη υποψήφια.
Σε ό,τι αφορά τους δύο αντιπροέδρους και πάλι η γυναικεία θέση θα καταληφθεί χωρίς εκλογές, καθώς ούτε και η Λύσια Δημητρίου είχε απέναντι της άλλη υποψηφιότητα. Για την θέση του άντρα, υποψήφιοι είναι ο δικηγόρος και απερχόμενος συμπρόεδρος Χαρίλαος Βελάρης και ο Μηχανικός Πληροφορικής με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Τεχνολογίας και διδακτορικό στην Υπολογιστική Ακουστική Παναγιώτης Χαραλάμπους.
Τις 21 θέσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο διεκδικούν 30 μέλη. Πρόκειται για τους: Παναγιώτα Αυξεντίου Ιωαννίδου, Σοφία Βασιλείου, Μάριο Γεωργίου, Πάνο Γεωργίου, Ipek Gunduz, Μαριάννα Επαινετού, Κύπρο Ζήνωνος, Παναγιώτη Ιακωβίδη, Νατάσα Ιωάννου, Πιέρο Κάρουλλα, Hulusi Kilim, Κατερίνα Κονή, Κώστα Κωνσταντή, Μελίνα Λιμνάτη, Αρτέμιο Μιχαήλ, Γιώργο Μιχαήλ, Αργυρώ Νικολάου, Έφη Ξάνθου, Βάσο Οικονόμου, Φρύνη Ονουφρίου Χριστοδούλου, Νίκο Πασχάλη, Σάββα Παύλου, Ερατώ Στυλιανού Μαρκίδου, Σώτο Σύζινος, Tarık Tekman, Αχιλλέα Τριχιά, Ανδρέα Φυλακτού, Φήμη Χατζηγιάννη, Μιχάλη Χρίστου και Ιάκωβο Ψάλτη.
Απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα ηγεσία αναμένεται πως θα είναι οι Βουλευτικές Εκλογές. Για ένα κόμμα χωρίς ολοκληρωμένες δομές και χωρίς υφιστάμενη εκλογική βάση, η διεκδίκηση εισόδου στο Κοινοβούλιο είναι απείρως πιο δύσκολη, καθώς θα πρέπει να εξευρεθούν 56 υποψήφιοι από μια μικρή δεξαμενή, να δημιουργηθεί ο οργανωτικός μηχανισμός και να αναπτυχθεί το προεκλογικό πρόγραμμα, χωρίς να υπάρχει παλαιότερο για να χτίσουν πάνω του. Για αυτό αναμένεται ότι η πολιτική και η οργανωτική διαδικασία θα τρέχουν ταυτόχρονα, ενώ θα γίνεται και προσπάθεια για δημιουργία και δραστηριοποίηση των διάφορων κομματικών οργάνων, που θα οδηγήσει σε ένα πιο ολοκληρωμένο και έτοιμο κόμμα.
Το Volt θεωρεί ότι το 2,92% που κατέγραψε στις Ευρωεκλογές αποτελεί μια καλή βάση πάνω στην οποία μπορεί να κτίσει ενόψει των Βουλευτικών. Την ίδια στιγμή, φαίνεται να αντιλαμβάνεται και τον βαθμό πολυπλοκότητας που χαρακτηρίζει αυτές τις εκλογές, οι οποίες αποτελούν για όλες τις πολιτικές δυνάμεις δείκτη δύναμης και, ως εκ τούτου, την πιο σημαντική τους μάχη στην κάλπη. Σε αντίθεση με τις Ευρωεκλογές, η Κύπρος δεν θεωρείται μία ενιαία εκλογική περιφέρεια στις Βουλευτικές, που σημαίνει ότι μικρά και νέα κόμματα όπως το Volt θα πρέπει να εξασφαλίζουν την σωστή δικτύωσή τους, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν εκλογή με αξιώσεις. Και αυτό είναι άλλο ένα ζήτημα που αναμένεται να απασχολήσει τη νέα ηγεσία, που θα σπεύσει να θέσει τις ανάλογες βάσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: