Οι Ρώσοι αποσύρονται από τα βόρεια, αλλά παραμένουν στις βάσεις σε Λατάκια και Ταρτούς

Η Ρωσία αποσύρει το στρατιωτικό προσωπικό της από την πρώτη γραμμή στη βόρεια Συρία, αλλά και από θέσεις στα βουνά των Αλαουιτών, αλλά δεν εγκαταλείπει τις δύο βάσεις της στη χώρα, μετά από την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσαν στο Reuters τέσσερις αξιωματούχοι από τη Συρία.

Η φυγή του Άσαντ, ο οποίος μαζί με τον πατέρα του και πρώην πρόεδρο, Χαφέζ αλ Άσαντ, οικοδόμησαν στενή συμμαχία με τη Ρωσία, έθεσε υπό αμφισβήτηση το μέλλον των ρωσικών βάσεων, της αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ στη Λατάκια και της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ένιωθα σαν πτώμα που αναπνέει»-Συγκλονίζουν άνθρωποι που ελευθερώθηκαν από τα κολαστήρια του Άσαντ

Δορυφορικές φωτογραφίες την Παρασκευή δείχνουν τουλάχιστον δύο μεταγωγικά αεροσκάφη ΑΝ-124 στη βάση Χμέιμιμ με το εμπρόσθιο μέρος της ατράκτου τους σε ανοιχτή θέση, καθώς προφανώς προετοιμάζονταν για τη φόρτωση στρατιωτικού υλικού.

Τουλάχιστον ένα μεταγωγικό αεροσκάφος πέταξε χθες προς τη Λιβύη, δήλωσε Σύρος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφάλειας έξω από την αεροπορική βάση.

Πηγές του συριακού στρατού, αλλά και των υπηρεσιών ασφάλειας που έχουν επικοινωνία με τους Ρώσους, δήλωσαν στο Reuters, ότι η Ρωσία αποσύρει τις δυνάμεις της από τις πρώτες γραμμές, όπως επίσης, αποσύρει βαρύ εξοπλισμό, αλλά και φυγαδεύει υψηλόβαθμους αξιωματικούς των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας.

Ωστόσο, οι πηγές που μίλησαν ανώνυμα, με δεδομένο τον ευαίσθητο χαρακτήρα της κατάστασης, τόνισαν ότι η Ρωσία δεν αποσύρεται από τις δύο κύριες στρατιωτικές βάσεις της, ενώ επί του παρόντος, δεν σκοπεύει να τις εγκαταλείψει.

Μέρος του εξοπλισμού μεταφέρεται πίσω στη Μόσχα, όπως και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του στρατού του Άσαντ, με σκοπό στη φάση αυτή, την ανασυγκρότηση, ανάλογα με τις εξελίξεις στο συριακό έδαφος, δήλωσε στο Reuters, ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του συριακού στρατού που έχει επικοινωνία με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμη συνάντηση ΥΠΕΞ αραβικών κρατών για το μέλλον της Συρίας-Συμμετέχουν Τουρκία και ΗΠΑ

Δειτε Επισης

Πούλησε το μωρό της για 2.000 ευρώ 37χρονη στην Ισπανία-Της πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία
Νεκρή πενταμελής οικογένεια από ισραηλινό πλήγμα εναντίον καταυλισμού στη Λωρίδα της Γάζας
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στον Ισημερινό
Πώς θα κάτσουν οι 60 ηγέτες και βασιλιάδες στην κηδεία του Πάπα-Γιατί φοβούνται ότι θα θυμώσει ο Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αεροσκάφος στην Ταϊλάνδη συνετρίβη στη θάλασσα, πέντε νεκροί
Αυτοί είναι όλοι οι όροι της συμφωνίας που έχουν προτείνει οι ΗΠΑ για την Ουκρανία-«Η Κριμαία θα μείνει στη Ρωσία»
Ανώτερος αξιωματικός του ρωσικού στρατού νεκρός σε έκρηξη οχήματος στη Μόσχα
Πονοκέφαλος οι διπλωματικές ισορροπίες στην κηδεία του Πάπα-Η λίστα των επισήμων και το παράδειγμα του 2005
Καταρτίζει οδικό χάρτη για απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Tρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες σε ρωσική επίθεση στην πόλη Πάβλοχραντ