Άλλο ένα βήμα αμυντικής προσέγγισης με τις ΗΠΑ μέσω τροπολογίας που επιτρέπει στρατιωτική εκπαίδευση

Οι αμυντικοί δεσμοί των ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία ενισχύονται ακόμα περισσότερο μέσω νέας τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA).

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, η τροπολογία προβλέπει για πρώτη φορά την ένταξη της Κύπρου στη λίστα των χωρών που μπορούν να επιλεγούν για να συμμετέχουν σε προγράμματα στρατιωτικής εκπαίδευσης για την Ανατολική Ευρώπη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εθνική Φρουρά αποκτά δικαίωμα συμμετοχής σε πολυμερείς ασκήσεις έως το 2027, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στην Κύπρο να συμμετάσχει σε στρατιωτικές εκπαιδευτικές ασκήσεις υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Η τροπολογία 1233 προβλέπει δύο βασικές αλλαγές στον νόμο του 2016 σχετικά με τα προγράμματα στρατιωτικής εκπαίδευσης, καθώς επεκτείνει από το 2026 ως το 2027 τη δυνατότητα εκπαίδευσης των δυνάμεων ασφάλειας χωρών της Ανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια κοινών ασκήσεων με τον αμερικανικό στρατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω της τροπολογίας, η Κύπρος θα συμπεριλαμβάνεται, πλέον, στις χώρες που μπορούν να συμμετέχουν, μαζί με ΝΑΤΟϊκές και συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ, πολυμερείς στρατιωτικές ασκήσεις του αμερικανικού στρατού.

Η τροπολογία είναι αυτή τη στιγμή υπό συζήτηση και αναμένεται να προωθηθεί για ψηφορία τις επόμενες ημέρες στο Κογκρέσο.

Δειτε Επισης

Το σπάσιμο των μπότηδων έφερε την Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα
Έρευνες για τα αίτια θανάτου του άτυχου 56χρονου εκπαιδευτή αλόγων-Στην αναμονή για τη νεκροτομή
Φτάνει το απόγευμα στην Κύπρο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα
ΒΙΝΤΕΟ: Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Χίο από τον «ιπτάμενο» ιερέα
Νύχτα επεισοδίων σε ελέγχους για λαμπρατζιές-Μολότοφ, πέτρες και κροτίδες
Πάνω από 50 περιστατικά με λαμπρατζιές σε ένα 24ωρο-Ξέφυγε η κατάσταση στη Λάρνακα
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες με την Πρώτη Ανάσταση
Επεισόδια με είκοσι νεαρούς στη Λάρνακα-Πέταξαν κροτίδες εναντίον περιπολικού, συνελήφθησαν τρεις
ΒΙΝΤΕΟ: Έκανε το... εκατοστάρι του και φέτος ο πάτερ Ηρακλείδιος στο Παραλίμνι
ΒΙΝΤΕΟ: Έγινε η πρώτη Ανάσταση με το έθιμο του «σεισμού» στη Ζάκυνθο