Σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Συρία-480 βομβαρδισμοί σε 48 ώρες

O ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Τρίτη το βράδυ ότι διεξήγαγε σχεδόν 480 αεροπορικά πλήγματα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 48 ωρών, στοχοποιώντας στρατηγικής σημασίας στρατιωτικές εγκαταστάσεις και οπλικά συστήματα στη Συρία μετά την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο ανέτρεψε συμμαχία αντικαθεστωτικών με αιχμή του δόρατος την οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ), τον πρώην συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι θέλει να αποτρέψει το ενδεχόμενο στρατηγικά όπλα «να πέσουν στα χέρια τρομοκρατικών στοιχείων»

«Τις τελευταίες 48 ώρες, ο στρατός έπληξε την πλειονότητα των αποθεμάτων στρατηγικών όπλων στη Συρία, αποτρέποντας το ενδεχόμενο να πέσουν στα χέρια τρομοκρατικών στοιχείων», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Στους στόχους συγκαταλέγονταν 15 πολεμικά πλοία, συστοιχίες αντιαεροπορικών συστημάτων, αεροδρόμια και δεκάδες εγκαταστάσεις παραγωγής όπλων στη Δαμασκό, στη Χομς, στην Ταρτούς, στη Λαττάκεια και στην Παλμύρα.

Διαιωνίζει την κατοχή στα Υψίπεδα του Γκολάν

Την ίδια ώρα, την πρόθεση του Ισραήλ να μην επιστρέψει ποτέ τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, στη Συρία τα οποία έχει καταλάβει παράνομα, ξεκαθάρισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου δήλωσε τη  Δευτέρα πως το κατεχόμενο και προσαρτημένο στο Ισραήλ τμήμα του συριακού υψιπέδου του Γκολάν θα συνεχίσει να ανήκει στη χώρα του «για την αιωνιότητα».

«Σήμερα, όλος ο κόσμος κατανοεί την κεφαλαιώδη σημασία της παρουσίας μας πάνω στο Γκολάν κι όχι στους πρόποδες του Γκολάν», είπε ο κ. Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Ιερουσαλήμ, κάνοντας σαφείς τις προθέσεις του Ισραήλ να διαιωνίσει την κατοχή.

Το Γκολάν, το οποίο επιβλέπει τους λόφους της Γαλιλαίας και τη λίμνη της Τιβεριάδας στο βόρειο Ισραήλ, «θα παραμείνει μέρος του κράτους του Ισραήλ για την αιωνιότητα», διατράνωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Στη ΜΕΘ 17χρονος που τραυματίστηκε από την αιματηρή συμπλοκή με μαχαίρια-Υποβλήθηκε σε επέμβαση 15χρονος
Ενημερώνει για τις διαδικτυακές αγορές η Υπ. Προστασίας Καταναλωτή-Όσα ισχύον για φόρο και ΦΠΑ
Πρόταση νόμου για ενημέρωση από Αστυνομία για τους χώρους και τις ώρες λειτουργίας των καμερών
Τα αναθεωρημένα νομοσχέδια για ΤΑ, οι κολυμβητικές δεξαμενές και τα προβλήματα στο Πισσούρι ενώπιον της Επ. Εσωτερικών
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια-Καίγονται σπίτια, εκκενώσει και απεγκλωβισμοί κατοίκων
Σε δημόσια διαβούλευση Νομοσχέδιο για διαφάνεια και πολιτική διαφήμιση
Μίλησε για το Κυπριακό ο Ερντογάν με τον Μακρόν-Του ζήτησε να συμπεριληφθεί η Τουρκία στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας
Δεν αρκούν τα προγράμματα απεξάρτησης στις Κεντρικές Φυλακές-Τεράστιες οι ανάγκες για ολοήμερα κέντρα
Έδωσε γραπτώς σειρά από ερωτήματα για τα ξενόγλωσσα στην Επ. Παιδείας το ΥΠΑΝ
Γ. Σαββίδης: Οι θεσμοί και λειτουργούν αλλά και συνεργάζονται, κακεντρεχή σχόλια και fake news στα MKΔ