Επαφές στο Λονδίνο είχε ο Υφυπουργός Μετανάστευσης

Συνάντηση στο Λονδίνο με τη Βρετανίδα Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδια για τη Συνοριακή Ασφάλεια και το Άσυλο ντειμ Άντζελα Ιγκλ είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρ Νικόλας Α. Ιωαννίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η καταπολέμηση των δικτύων διακινητών και εμπορίας προσώπων, η αντιμετώπιση νέων μεθόδων και δρομολογίων παράτυπης μετανάστευσης και η εκμετάλλευση ανθρώπων μέσω της παράνομης/αδήλωτης εργασίας. 

Συζητήθηκαν επίσης οι πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία και πώς επηρεάζουν την Κύπρο και την Ευρώπη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν τη συνέχιση του διαλόγου τους στο μέλλον, καθώς επίσης την εξέταση του ενδεχομένου ένταξης του μεταναστευτικού στην ημερήσια διάταξη του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, Συμφώνησαν επιπλέον στην αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών για ζητήματα μετανάστευσης. 

Ο Υφυπουργός μίλησε επίσης τη Δευτέρα σε συνέδριο στην Οξφόρδη με τίτλο «Αποκαλύπτοντας την επιχειρησιακή διασυνδεσιμότητα της ευρω-ατλαντικής ασφάλειας: Κοινές απειλές και μαθήματα για και από την Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία».

Το συνέδριο διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του St Anthony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και είχε τη στήριξη της Ακαδημίας Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Συγκεκριμένα, ο δρ Ιωαννίδης μετείχε στο πάνελ με τίτλο: «Κατανοώντας τη μετανάστευση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ατζέντας ασφαλείας: Μια υβριδική απειλή ασφαλείας που εργαλειοποιείται από παράγοντες ξένης πολιτικής ή κάτι άλλο;», όπου παρουσίασε τις θέσεις και δράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προχωρά ο προσυνεδριακός διάλογος στο ΑΚΕΛ-Δεν προκύπτει αντίπαλος για τον Στέφανο
Με αναφορές στο Κυπριακό το πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπισκόπου-«Δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων»
Πολλαπλές συντάξεις, ξενόγλωσσα, έρευνες Αστυνομίας για κυνηγούς-Γεμάτη η ατζέντα της Βουλής
Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»