Θέλει να ενισχύσει κι άλλο τους δεσμούς με την Τουρκία ο Τατάρ-«Ως Τούρκοι είμαστε ένα μεγάλο έθνος»

Την επιθυμία για περισσότερη ενίσχυση των δεσμών ψευδοκράτους με Τουρκία εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Η «Βατάν» γράφει, σύμφωνα με το ΓΤΠ, πως σε δηλώσεις μετά από ξεχωριστές συναντήσεις με αντιπροσωπεία από το Καζακστάν και του τουρκικού αθλητικού συλλόγου Τσανάκκαλε Κεπέζ  ο κ. Τατάρ είπε ότι, ενώ προσπαθούν να προστατεύσουν την ύπαρξή τους με την τουρκική τους ταυτότητα, διαδραματίζονται εξελίξεις σε πολλούς τομείς στα κατεχόμενα.

Αναφερόμενος στις σχέσεις ψευδοκράτους - Καζακστάν είπε ότι, «ως Τούρκοι είμαστε ένα μεγάλο έθνος. Αυτή η παρελθούσα ιστορία είναι η κουλτούρα, οι αξίες και η ταυτότητά μας. Με αυτή την έννοια είναι πάρα πολλά τα κοινά μας σημεία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας», ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ακόμα ότι από την τουρκική εισβολή η τουρκοκυπριακή κοινότητα είναι πλήρως ανεξάρτητη και ότι με αυτή την εξέλιξη αυξήθηκε η επικοινωνία της με άλλες κοινότητες και η συνεργασία της με τα τουρκικά κράτη. 

Ανάφερε ακόμα ότι, ο τουρκικός κόσμος θα συνεχίσει τον δρόμο του ενισχυμένος με την ανάπτυξη του εμπορίου στο πλαίσιο πολιτιστικών επαφών και πολιτικής συνεργασίας και ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας από το Καζακστάν είναι σημαντική με αυτή την έννοια και έχει μεγάλη σημασία για τους Τουρκοκύπριους.

Κατά τη συνάντηση  με την αντιπροσωπεία του τουρκικού αθλητικού συλλόγου Τσανάκκαλε Κεπέζ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», ο κ. Τατάρ είπε ότι παρά τα «εμπάργκο» και την «απομόνωση» που επιβάλλονται στον τουρκοκυπριακό «λαό», η «τδβκ» υπάρχει με «τον λαό, το έδαφος, την δημοκρατία, τα δικαστήρια και τα κρατικά της όργανα».

Ταυτόχρονα, σε ομιλία του σε οικονομικό φόρουμ, που διοργάνωσε η «πλατφόρμα προώθησης επενδύσεων» του ψευδοκράτους, σε ξενοδοχείο στα κατεχόμενα, ο Τατάρ δήλωσε πως το ψευδοκράτος «που είναι η ιστορία επιτυχίας της Ανατολικής Μεσογείου», θα πρέπει να ενισχυθεί.

Κάλεσε ακόμα Γερμανούς επενδυτές, που συμμετέχουν στο φόρουμ, να επενδύσουν στα κατεχόμενα σε διάφορους τομείς όπως η γεωργία, η παιδεία και ο τουρισμός.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ ανέφερε επίσης ότι κατά την βρετανική αποικιοκρατία της Κύπρου μεγάλος αριθμός Τουρκοκυπρίων μετανάστευσαν σε Βρετανία και Αυστραλία μειώνοντας έτσι τον αριθμό της τ/κ κοινότητας στο νησί και είπε ότι στόχος είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων ψευδοκράτους με τους απόδημους.

Είπε ακόμα ότι στην Γερμανία ζουν περισσότερα από 4 εκατομμύρια Τούρκοι υπήκοοι σημειώνοντας ότι, τα 100 εκατομμύρια Τούρκων σε Τουρκία και εξωτερικό είναι η «δύναμη των Τουρκοκυπρίων».

Αναφέρθηκε στις σχέσεις ψευδοκράτους με τα τουρκικά κράτη, ισχυριζόμενος ότι η ε/κ πλευρά πράττει ό,τι είναι δυνατόν για να καταστρέψει οικονομικά και πολιτικά τα κατεχόμενα.

Επανάλαβε ακόμα τη θέση ότι, χωρίς την «πολιτική ισότητα» και τη διεθνή αναγνώριση δεν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Επέκρινε ακόμα τον Βρετανό Πρωθυπουργό, ο οποίος όπως είπε ο κ. Τατάρ, κατά την επίσκεψή του στο νησί δεν είχε συνάντηση με την «τ/κ διοίκηση» κατά την έκφρασή του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μ. Κεραυνός: Ενίσχυση προστασίας χρηματοπιστωτικού συστήματος με τη Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων του Μαρί-«Ήταν όλα εγκληματικά και εσκεμμένα, ο πόνος και η απώλεια μένει»
Η παράνομη δίωξη του Σενέρ Λεβέντ ενώπιον της ΕΕ με παρέμβαση Μαυρίδη
Καταδικάζει την πολιτική δίωξη του Σενέρ Λεβέντ το Άλμα
Περιπολία των Φοινικούδων από μέλη της αντιοχλαγωγικής ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της παράνομης δίωξης Σενέρ Λεβέντ από τη Βουλή
Τα κόμματα για τη συμπλήρωση 14 ετών από τη φονική έκρηξη στο Μαρί
N. Xριστοδουλίδης για Μαρί: Απευθύνω δημόσια συγνώμη, υπόσχεση για μη επανάληψη τέτοιων λαθών και παραλήψεων
Δεκατέσσερα χρόνια από την έκρηξη στο Μαρί-Η Κύπρος τιμά τη μνήμη των 13 θυμάτων
Ηχηρό μήνυμα Σενέρ Λεβέντ-«Δεν θα παραδοθώ στον φασισμό και τον κατακτητή, η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη»