Οι Ολλανδοί ψάχνουν να βρουν αν παράπεσαν προειδοποιήσεις από το Ισραήλ για τα επεισόδια στο Άμστερνταμ

Το ενδεχόμενο να μην έλαβε υπόψη προειδοποιητικά σημάδια από το Ισραήλ, για τα γεγονότα που οδήγησαν στις επιθέσεις κατά Ισραηλινών οπαδών της Μακάμπι Τελ Αβίβ το βράδυ της Πέμπτης, ερευνά, πλέον, η ολλανδική κυβέρνηση όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ βαν Βιλ σε επιστολή του προς το Κοινοβούλιο.

«Εξακολουθεί να εξελίσσεται έρευνα σχετικά με πιθανά προειδοποιητικά σημάδια από το Ισραήλ», ανέφερε ο Βαν Βιλ στην επιστολή του αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων το βράδυ της Πέμπτης και νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο. Όλοι πήραν εξιτήριο την Παρασκευή.

Η αστυνομία δήλωσε το Σάββατο ότι τέσσερα άτομα παρέμειναν υπό κράτηση από τα 63 άτομα που είχαν αρχικά συλληφθεί.

«Η Εισαγγελία έχει δηλώσει ότι στοχεύει στην εφαρμογή της ταχείας απονομής δικαιοσύνης όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε ο Βαν Βιλ, προσθέτοντας ότι αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» η ταυτοποίηση κάθε υπόπτου. Είπε, ακόμα, ότι η έρευνα θα εξετάσει επίσης αν οι επιθέσεις ήταν οργανωμένες, με αντισημιτικό κίνητρο.

Θυμίζεται πως απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και η κυβέρνηση έδωσε στην αστυνομία έκτακτες εξουσίες ως απάντηση στις ταραχές.

Τα αντισημιτικά επεισόδια έχουν αυξηθεί στην Ολλανδία μετά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ως απάντηση στις επιθέσεις ενόπλων της Χαμάς στο Ισραήλ τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου με πολλούς εβραϊκούς οργανισμούς και σχολεία να αναφέρουν απειλές και emails με εκφράσεις μίσους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από τα φτερά στη Μαγιόρκα-«Λάθος συναγερμός»
Στα 27 τα αγνοούμενα κορίτσια στο Τέξας-Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων
Άνοιξε ο Σηκουάνας για δημόσιο κολύμπι για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα (pics)
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση στη Μαγιόρκα, πήρε φωτιά το αεροσκάφος-Στους 18 οι τραυματίες
Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στη Μελβούρνη-Αναζητείται ένας ύποπτος
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Στους 24 οι νεκροί, αγωνία για κορίτσια που ήταν σε κατασκήνωση και αγνοούνται