Η ηγεσία της Χαμάς διαψεύδει πως έχει ειδοποιηθεί από την κυβέρνηση του Κατάρ να εγκαταλείψει τη Ντόχα

Καμία ενημέρωση δεν έχει λάβει η ηγεσία της Χαμάς πως είναι, πλέον, ανεπιθύμητη στη Ντόχα, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Araby του Κατάρ, επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές, επισημαίνοντας πως οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σε μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Times of Israel, είναι ανακριβείς.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσαν στους Times of Israel κατά τη διάρκεια της νύχτας πως το Κατάρ ενημέρωσε τη Χαμάς πριν από μία εβδομάδα ότι πρέπει να κλείσει το διπλωματικό της γραφείο στη Ντόχα.

Το Κατάρ φιλοξενεί αξιωματούχους της Χαμάς στη Ντόχα από το 2012, όταν η παλαιστινιακή οργάνωση μετέφερε την έδρα της από τη Δαμασκό εν μέσω του συριακού εμφυλίου πολέμου.

Μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Κατάρ ότι η Ντόχα δεν θα ήταν σε θέση να διατηρήσει τις «συνήθεις συναλλαγές» με την παλαιστινακή οργάνωση. Ωστόσο, η Ουάσινγκτον απέφυγε να ζητήσει από το κράτος του Κόλπου να κλείσει το γραφείο της Χαμάς, θεωρώντας ότι ο δίαυλος επικοινωνίας μαζί της ήταν εξίσου κρίσιμος όσο ποτέ άλλοτε για τη μεσολάβηση σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στους Times of Israel ότι η εκτέλεση από τη Χαμάς του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν μαζί με άλλους πέντε αιχμαλώτους στα τέλη Αυγούστου και η επακόλουθη απόρριψη περισσότερων προτάσεων κατάπαυσης του πυρός είναι αυτά που οδήγησαν την κυβέρνηση να αλλάξει την προσέγγισή της όσον αφορά τη συνεχιζόμενη παρουσία της Χαμάς στη Ντόχα, θεωρώντας την «πλέον μη βιώσιμη ή αποδεκτή».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άρχισε η ακρόαση για το αν θα απελευθερωθούν οι αδελφοί Μενέντεζ
Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε πέτρινος τοίχος στη Γαλλία
Ο ισραηλινός στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο Ράμα εξασφαλίζει πλειοψηφία στις εκλογές της Αλβανίας-Αμφισβητεί το αποτέλεσμα ο Μπερίσα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε σχέδιο άρσης των κυρώσεων κατά της Συρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τραμπ «αποκοιμήθηκε» σε πολυθρόνα κατά την επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία
ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Πανηγυρισμοί ΗΠΑ για τη συμφωνία αμυντικού εξοπλισμού-Τι περιλαμβάνει το deal των 600 δισ. με Σαουδική Αραβία