H αυτονομιστική ομάδα BLA πήρε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 14 στρατιώτες, έχασαν τη ζωή τους σε τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουχιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν. Η ευθύνη για την επίθεση αναλήφθηκε από τον Απελευθερωτικό Στρατό του Μπαλουχιστάν (BLA).

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, γύρω στις 8:45 π.μ. τοπική ώρα, την ώρα που επιβάτες περίμεναν στην πλατφόρμα.  Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη προκλήθηκε πιθανότατα από βομβιστή αυτοκτονίας.  Στο σημείο βρέθηκαν λίμνες αίματος και κομμάτια από σακίδια, ενώ μια μεταλλική κατασκευή που προστάτευε τους επιβάτες εκτινάχθηκε από το ωστικό κύμα.

Δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο.  Ο αριθμός των νεκρών είναι ιδιαίτερα υψηλός για την επαρχία Μπαλουχιστάν, η οποία συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Ιράν, παρά τις συχνές επιθέσεις που σημειώνονται εκεί.

Ο BLA, μία από τις κύριες αυτονομιστικές ομάδες της περιοχής, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η επίθεση στόχευε μια στρατιωτική μονάδα που επέστρεφε από εκπαίδευση.  Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Πακιστάν ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο γκισέ των εισιτηρίων, την ώρα που δύο τρένα ήταν έτοιμα να αναχωρήσουν.

Ο Πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ καταδίκασε την επίθεση, δηλώνοντας ότι οι τρομοκράτες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα.  Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστώσει τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης.  Στο παρελθόν, ένοπλες ομάδες έχουν στοχεύσει ενεργειακά έργα με ξένη χρηματοδότηση, κατηγορώντας τους ξένους ότι εκμεταλλεύονται την πλούσια σε φυσικούς πόρους περιοχή, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν οι φτωχότεροι στο Πακιστάν.

ΔΙΑΒΣΑΤΕ ΕΔΩ:

Τουλάχιστον 20 νεκροί και 30 τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Πακιστάν

Δειτε Επισης

Απειλή για βόμβα σε πτήση της American Airlines προς Δελχί
Έβαλε όρια ο Στάρμερ-«Δεν μπορεί να υπάρξουν συνομιλίες χωρίς τη συμμετοχή της Ουκρανίας»
Το γραπτό μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στους πίστους-«Συνεχίζω με αυτοπεποίθηση τη νοσηλεία»
Κηδεύεται ο Χασάν Νασράλα-Χιλιάδες άνθρωποι με φωτογραφίες και σημαίες στα περίχωρα της Βηρυτού
Φρίκη στην Ινδία-Συγγενείς, συμμαθητές, γείτονες και άγνωστοι βίαζαν 13χρονη επί πέντε χρόνια
Οι Γερμανικές εκλογές βάζουν τέλος στα ταμπού-Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η νέα Κυβέρνηση
Δύσκολες ώρες για τον Πάπα Φραγκίσκο-Τι φοβούνται οι γιατροί
«Ήταν μόνος σε σήραγγες για 500 μέρες, τον ανάγκασαν να φιλήσει τρομοκράτες»
Η Βρετανία αποκαλύπτει τη Δευτέρα «το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων που δόθηκε» στη Ρωσία
Ο Τραμπ ξηλώνει τον αρχιστράτηγο και ακόμα δύο αρχηγούς όπλων του Πενταγώνου