Απαντά το Ιράν στις ΗΠΑ-«Αβάσιμες οι κατηγορίες της Ουάσινγκτον για σχέδιο δολοφονίας Τραμπ»

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν χαρακτήρισε «εντελώς αβάσιμες» τις κατηγορίες τς Ουάσινγκτον για συνωμοσία της Τεχεράνης με στόχο τη δολοφονία του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το ιρανικό υπουργείο «απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι το Ιράν εμπλέκεται σε μια απόπειρα δολοφονίας με στόχο πρώην ή νυν Αμερικανούς αξιωματούχους», αναφέρει ο εκπρόσωπος Εσμαήλ Μπαγκέι σε ανακοίνωσή του μετά την ενημέρωση των αμερικανικών εισαγγελέων για την απαγγελία κατηγοριών σχετικά με την υποτιθέμενη συνωμοσία. «Οι ισχυρισμοί αυτοί αποτελούν μια σατανική σιωνιστική συνωμοσία που σχεδιάστηκε από σιωνιστικούς και αντι-ιρανικούς κύκλους» προσθέτει το ιρανικό υπουργείο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε χθες Παρασκευή το Ιράν ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι κατηγορίες που ανακοινώθηκαν σήμερα (σ.σ. χθες Παρασκευή) αποκαλύπτουν τις συνεχιζόμενες θρασύδειλες προσπάθειες του Ιράν να στοχοποιήσει πολίτες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας του FBI για άλλη υπόθεση, ένας 51χρονος από το Ιράν, με αφγανική υπηκοότητα, δήλωσε ότι λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, του δόθηκε εντολή από το Ιράν να παρουσιάσει και να εκτελέσει σχέδιο δολοφονίας του Τραμπ. Οι ερευνητές θεωρούν αξιόπιστο τον ισχυρισμό.

Πριν από λίγες εβδομάδες, το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ανακοίνωσε ότι είχε ενημερωθεί από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ σχετικά με πραγματικές και συγκεκριμένες απειλές από το Ιράν για τη δολοφονία του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Στο Νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο ατύχημα στη Λεμεσό
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Θρήνος στην Κρήτη για τον 15χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο
Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τροκοκρατία και κατασκοπεία-Τέθηκε υπό κράτηση
Ακύρωση προαγωγών Ανώτερων υπαστυνόμων στην Αστυνομία. Μια από τα ίδια
Πούτιν: Είπαμε στο Ισραήλ ότι το Ιράν δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Λήφθηκαν δείγματα για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις από τη σορό άνδρα στην Αγία Νάπα
Οι IDF σκότωσαν τον επικεφαλής του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, υποστηρίζει το Ισραήλ