Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα εξαπολύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στις επαρχίες του Χαλεπίου και της Ίντλιμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, οι επιδρομές στόχευσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Εκρήξεις σημειώθηκαν ειδικότερα στα περίχωρα της πόλης Αλ Σαφίρα. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ αρκετοί στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπινες απώλειες, ωστόσο η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ευαίσθητη.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου πριν από 13 χρόνια. Οι επιθέσεις στοχεύουν συνήθως δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν και θέσεις του συριακού στρατού.

Το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να ενισχύσει την παρουσία του στη Συρία, καθώς το Ιράν υποστηρίζει την κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άλλη μία φονική πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό, νεκρός 33χρονος-Προσπάθησε να το σώσει ο αδελφός του
Έβαλε όρια ο Στάρμερ-«Δεν μπορεί να υπάρξουν συνομιλίες χωρίς τη συμμετοχή της Ουκρανίας»
Πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό-Στο σημείο Πυροσβεστική και Αστυνομία
«Θα τη χτυπήσω με το μαχαίρι»-Νέες αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της 13χρονης
Επιμένουν οι Τούρκοι, νέα καταγγελία κατά ΚΔ και Ελλάδας για ισχυριζόμενες «παραβιάσεις εναέριου χώρου»
Το γραπτό μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στους πίστους-«Συνεχίζω με αυτοπεποίθηση τη νοσηλεία»
Κηδεύεται ο Χασάν Νασράλα-Χιλιάδες άνθρωποι με φωτογραφίες και σημαίες στα περίχωρα της Βηρυτού
Φρίκη στην Ινδία-Συγγενείς, συμμαθητές, γείτονες και άγνωστοι βίαζαν 13χρονη επί πέντε χρόνια
Οι Γερμανικές εκλογές βάζουν τέλος στα ταμπού-Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η νέα Κυβέρνηση
Τιμήθηκαν οι ήρωες του Αγίου Βασιλείου-«Ζωντανό μέρος της ταυτότητάς μας, κομμάτι της ιστορίας»