Νέα παράνοια Τατάρ-«Η Ελλάδα παίζει παιχνίδια για να διακόψει τους δεσμούς μας με την Τουρκία»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του στη Σαμψούντα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «παίζει κάθε είδους παιχνίδι» για να διακόψει τους δεσμούς μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους. Ο κ. Τατάρ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του για λύση δύο κρατών, υποστήριξε ότι η ομοσπονδία στην Κύπρο είναι πλέον «κλειστό κεφάλαιο» και ότι «όλες οι ευκαιρίες έχουν χαθεί».

Σε είδηση της «Κίπρις Ποστασί» με τίτλο «Ο Τατάρ μίλησε στη Σαμψούντα: Η Ελλάδα παίζει κάθε είδους παιχνίδι για να σπάσει τους δεσμούς μεταξύ της Τουρκίας και εμάς», αναφέρεται ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους εορτασμούς για την 50ή επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτός πλαισίου κινήθηκε και στην Αθήνα ο Φιντάν-Σε επανέναρξη των συνομιλιών ευελπιστεί ο Γεραπετρίτης

Επανέλαβε τη δήλωση του κ. Ερντογάν ότι «η τδβκ είναι η κόρη οφθαλμού της Τουρκίας». Ο κ. Τατάρ είπε ότι η νέα πολιτική που ακολουθείται στην Κύπρο, με την υποστήριξη της Τουρκίας, βασίζεται στη λύση δύο κρατών, ισχυριζόμενος ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε όλα τα σχέδια για συνολική λύση.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε «δικαιώματα» του ψευδοκράτους στην ΑΟΖ και στον εναέριο χώρο, συνδέοντάς τα με τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναφέρθηκε, επίσης, στη συμμετοχή του στη Σύνοδο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στη Κιργισία, όπου, όπως είπε, τόνισε τις δυνατότητες του ψευδοκράτους.

Ο κ. Τατάρ επανέλαβε την προσπάθεια για διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους, υποστηρίζοντας ότι «είμαστε ξεχωριστός λαός και ξεχωριστό κράτος». Ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία ασκούν πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην αναγνωριστεί το ψευδοκράτος, διατηρώντας την ελπίδα για επανένωση. Τέλος, είπε ότι η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεκινά την… ανάβαση στο βουνό προβλημάτων της ΕΔΕΚ ο Αναστασίου-Με ομάδα θα προσεγγίσει τους αποστασιοποιημένους
Προσπάθειες για ψήγματα προόδου στο Κυπριακό, εν μέσω σκλήρυνσης της τουρκικής ρητορικής
Στην Κωνσταντινούπολη αντί στην Άγκυρα βρέθηκαν Ολγκίν-Φιντάν (pic)
Επιμονή Τατάρ με τη πρότασή του για τα οδοφράγματα-Δεν δείχνει καμία πρόθεση για συμφωνία
Σύσταση κοινής επιτροπής για τις περιουσίες προτείνει ο Όζερσαϊ
Μήνυμα Κόμπου στον Τατάρ για το ροκάνισμα χρόνου-«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε ως το φθινόπωρο σε απραξία»
Στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας
Βλέπει Φιντάν στην Άγκυρα η Ολγκίν-Ακολουθούν οι επισκέψεις σε Αθήνα και Λονδίνο
Πλάι στο Σιζόπουλο οι πρώτες δηλώσεις Αναστασίου-Προτεραιότητά του βουλευτικές και επιστροφή διαγραφέντων
Βγήκε μπροστά ο Χατζηγεωργίου και απάντησε στην ACCEPT-«Ήμουν σε γάμο, ευχαριστώ για τη δωρεάν διαφήμιση»