Επίθεση «υπεξ» σε Μπορέλ για τις αναφορές για τη Σύνοδο του Κιργιστάν-Κατηγορεί την Ε.Ε. για το Κυπριακό

Το «υπουργείο εξωτερικών» καταδικάζει τις δηλώσεις του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σχετικά με την παρουσία του ψευδοκράτους στην 11η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στο Μπισκέκ του Κιργιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κούνησε το δάκτυλο στον ΟΤΚ η ΕΕ-Απορρίπτει τις προσπάθειες νομιμοποίησης του ψευδοκράτους

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», το «υπεξ», σε ανακοίνωση, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Μπορέλ για την παρουσία του ψευδοκράτους στην Σύνοδο, ως «αποτέλεσμα της δυσπεψίας που προκαλεί η νέα μας οπτική». Το «υπουργείο» υποστήριξε ότι τέτοιες «αβάσιμες δηλώσεις» δεν μπορούν να αλλάξουν την «πραγματικότητα» της ύπαρξης δύο «κρατών» στην Κύπρο και την «άσκηση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης» από τους Τουρκοκύπριους.

Το «υπεξ» κατηγόρησε την ΕΕ για «μεροληψία» και «λανθασμένη στάση» στο Κυπριακό, καλώντας την να «σταματήσει να λειτουργεί ως  εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς».  Το «υπουργείο» κατηγόρησε την ΕΕ για «πολιτική τιμωρίας, καταπίεσης και περιορισμού των δικαιωμάτων» των Τουρκοκυπρίων και την προέτρεψε να τερματίσει αυτή την πολιτική.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «θράσος» την προσπάθεια της ΕΕ να ασκήσει πιέσεις στα μέλη του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών επικαλούμενη το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ «έχει περιπλέξει το Κυπριακό με την μονομερή ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του προς την ΕΕ «να σταματήσει να «ενθαρρύνει την ελληνοκυπριακή πλευρά» και ισχυρίστηκε ότι τέτοιες προσπάθειες, αντί να επιτύχουν τον σκοπό τους, «ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας σε κάθε βήμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα θέλει όλα δικά του ο Τατάρ-Συζητά συνεργασία για ενέργεια και νερό αλλά επιμένει στα δύο κράτη

Δειτε Επισης

Άφαντος ο 35χρονος τουρίστας που χάθηκε στην Πάφο-Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες
ΒΙΝΤΕΟ: Πάνω από 150 τραυματίες στον σεισμό της Κωνσταντινούπολης λόγω πανικού-Πήδηξαν από ύψος
Εβδομήντα δύο συσκευασίες με κοκαΐνη κατάπιε τελικά ο 52χρονος που πιάστηκε στο αεροδρόμιο Πάφου
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά σε αυτοκίνητο και έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στη Μόσχα
Πάνω από 20.000 πιστοί στο Βατικανό για τον Πάπα-Κάλυψη από 2.000 δημοσιογράφους (live εικόνα)
Πυρά Ερχίουρμαν σε Τατάρ για το Κυπριακό-«Πρώτη φορά δεν διεξάγει διαπραγματεύσεις για συνολική επίλυση
Τέλος τα μαθήματα στις 9 Μαΐου για λύκεια και 26 Μαΐου για γυμνάσια-Σε εγρήγορση για τις τελικές εξετάσεις
ΒΙΝΤΕΟ: Η σαστισμένη on air αντίδραση δημοσιογράφου την ώρα του σεισμού στην Τουρκία
Διαβεβαιώσεις Πάλμα για την ασφάλεια και σταθερότητα στο λαό-«Προβαίνουμε σε όλες τις δέουσες ενέργειες»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ο ισχυρός σεισμός χτυπά την Κωνσταντινούπολη-«Περιμένουμε ακολουθία»