Άγγιξαν τα δύο εκατομμύρια οι τουρίστες στα κατεχόμενα το 2024-Αύξηση και στις αναχωρήσεις

Κατά τους πρώτους δέκα μήνες του τρέχοντος έτους παρατηρείται αύξηση 20,49% στον αριθμό των επιβατών και 13,23% στον αριθμό των αεροσκαφών σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου και μεταδόθηκαν από τ/κ μμε.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η διαδικτυακή «Χαμπέρ Κίπρις» γράφει ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τον Οκτώβριο του 2023 ταξίδεψαν 408 χιλιάδες 51 επιβάτες. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 54 χιλιάδες 595 (13,38%) τον Οκτώβριο του 2024 και έφτασε τους 462 χιλιάδες 646 επιβάτες, καθιστώντας τον έτσι τον μήνα με την μεγαλύτερη κίνηση, όπως και πέρσι.

Ο συνολικός αριθμός επιβατών για το πρώτο δεκάμηνο ήταν συνολικά 3 εκατομμύρια 936 χιλιάδες 745 επιβάτες (1.971.600 αφίξεις και 1.965.145 αναχωρήσεις), αυξημένος σε σχέση με το 2023 που είχε ανέλθει σε 3.267.171.

Ο συνολικός αριθμός πτήσεων από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2023, ήταν 21.984 (10.898 αφίξεις και 10.995 αναχωρήσεις), ενώ κατά την ίδια περίοδο του 2024, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 13,23%, φτάνοντας συνολικά τις 24.893 πτήσεις (12.446 αφίξεις και 12.447 αναχωρήσεις).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων στρατευσίμων της 2025 ΕΣΣΟ-Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοικτή
Πράσινο Υπουργικού για οριζόντια αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στα σχέδια στέγασης του ΚΟΑΓ
Κατ’ εξαίρεση λειτουργία μικρών σχολείων αποφάσισε το Υπουργικό-«Ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά»
Αυξημένη ροή στα ΤΑΕΠ το Πάσχα λόγω τραυματισμών-«Δεν παρατηρήθηκαν φέτος περιστατικά πολυφαγίας»
Προσεχώς οι μονάδες αφαλάτωσης από τα ΗΑΕ-«Θα καλύψουν το κενό των 15 χιλ. κυβικών μέτρων ημερησίως»
Δεν μας αφήνει σε ησυχία η σκόνη-Ελαφρές βροχές σήμερα και πτώση της θερμοκρασίας
«Άδικο να μην εκπροσωπούνται οι καταναλωτές»-Ετοιμάζει ενέργειες και εκτός συνόρων για ΕΟΚΕ ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Καταναλωτές αγόραζαν εισαγόμενα αυγά ως Κυπριακά-«Ο πολίτης δεν ξέρει τι αγοράζει, παραπλανάται»
«Η Κύπρος είναι ιδιαίτερα ευγνώμων για τη στήριξη που της πρόσφερε ο Πάπας Φραγκίσκος»
Έδωσε λύση για το ωράριο λειτουργία των φαρμακείων στην Αγία Νάπα το Υπ. Υγείας-Έτσι θα λειτουργούν