Συνάντηση με συνεργάτη του Τραμπ είχε στην Κύπρο, πριν από τις εκλογές, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνάντηση με στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο προσδιόρισε ως τεχνοκράτη, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, είχε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, στη συνάντηση είχε συζητηθεί το θέμα της ενδεχόμενης εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ και το πώς θα αναπτυχθούν οι σχέσεις Κύπρου - Ηνωμένων Πολιτειών.

«Συζητήσαμε και το θέμα της ενδεχόμενης εκλογής του κ. Τραμπ και το πώς θα αναπτυχθούν οι σχέσεις μας. Άρα είχαμε κινηθεί σαφώς πριν τις εκλογές, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε κάποια πράγματα. Χαίρομαι με τη συζήτηση που είχα και το τι προέκυψε μέσα από αυτήν», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως η συνάντηση με τον συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ διήρκησε γύρω στη μία ώρα και σε αυτήν συζητήθηκαν επίσης οι ενδεχόμενοι διορισμοί που θα γίνουν στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, σε περίπτωση εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουμε σχέσεις με την αμερικανική διοίκηση επί διακυβέρνησης Τραμπ. Λαμβάνοντας υπόψιν και τον ρόλο της γραφειοκρατίας στις ΗΠΑ, επαναλαμβάνω ότι η σχέση μας όχι μόνο θα συνεχιστεί, θα ενισχυθεί σαφώς περισσότερο», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως, τη συνάντηση επιβεβαίωσε στο κρατικό ραδιόφωνο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναφέροντας πως το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ έχουν μπει σε μια νέα εποχή.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον στενό συνεργάτη του Τραμπ στην Κύπρο, διευκρίνισε πως είχε βρεθεί στην Κύπρο για άλλες υποχρεώσεις και πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας παράλληλα πως, δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί το όνομα του εν λόγο προσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανέλαβε καθήκοντα η Ολγκίν-Δεν υπάρχει ανακοινώσιμο χρονικό πλαίσιο για την επίσκεψη της στην Κύπρο
«Έφοδος» Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου-Μήνυμα στήριξης προς τα νοσοκομεία
Ν. Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας του δημοκρατικού μας οικοδομήματος τα ΜΜΕ
Πρόεδρος: Eνισχύονται δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια
A. Δημητρίου: Η ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητα αποτελεί βασικό συστατικό του οικοδομήματος της ΕΕ
Θέλουν να βγουν και από πάνω στα κατεχόμενα μετά την καταδίκη για σφετερισμό-Αντίποινα με απειλές για πλήρες άνοιγμα Βαρωσιού
Κοινό ανακοινωθέν για την επιστροφή μεταναστών-«Σε συνεννόηση με τη Συρία στο πλαίσιο Συμφωνίας»
Στις 21 Μαΐου συνεδριάζει ξανά η Τεχνική Επιτροπή για τη νεολαία
Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο ο Παπαδούρης-«Στην εποικοδομητική αντιπολίτευση οι Οικολόγοι»
Επιβεβαιώνει επιστροφή μεταναστών στη Συρία η Κυβέρνηση-Μεγαλύτερο πρόβλημα οι αφίξεις από Λίβανο