Ο Μπάιντεν συνεχάρη τον Τραμπ και υποσχέθηκε ομαλή μετάβαση της εξουσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε την Τετάρτη (6/11) με τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να τον συγχαρεί για τη νίκη του και τον προσκάλεσε στον Λευκό Οίκο, ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε τη δέσμευσή του να διασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση και τόνισε τη σημασία να εργαστούμε για να ενώσουμε τη χώρα», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Προσκάλεσε επίσης τον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ να συναντηθεί μαζί του στον Λευκό Οίκο. Το επιτελείο θα συντονίσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία στο εγγύς μέλλον».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, ο Μπάιντεν σχεδιάζει επίσης να απευθυνθεί στο έθνος την Πέμπτη.

Παράλληλα, ο Μπάιντεν μίλησε με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τη «συνεχάρη για την ιστορική εκστρατεία της».

Λίγο νωρίτερα η Κάμαλα Χάρις είχε τηλεφωνήσει στον Τραμπ και τον είχε συγχαρεί για τη νίκη του. Επρόκειτο για την παραδοχή της ήττας της, καθώς η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών δεν είχε εμφανιστεί δημόσια από αργά την Τρίτη όταν είχε διαφανεί ότι χάνει τις εκλογές.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γιατί είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα του πολέμου Ισραήλ-Ιράν ακόμη και με εμπλοκή των ΗΠΑ
Ερντογάν κατά Ισραήλ: Ήθελε να σαμποτάρει τις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Πούτιν: Είπαμε στο Ισραήλ ότι το Ιράν δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Οι IDF σκότωσαν τον επικεφαλής του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, υποστηρίζει το Ισραήλ
Για προδοσία στη διπλωματία, κατηγορεί η Τεχεράνη την Ουάσιγκτον
Έντονη συζήτηση στο ΣΑ του ΟΗΕ για την σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν, εκτόξευση βαριών κατηγοριών
Το Ιράκ δηλώνει ότι 50 πολεμικά αεροσκάφη Ισραήλ παραβίασαν τον εναέριο χώρο του
Επιχείρηση-μαμούθ στον Ειρηνικό-Κατασχέθηκαν 6,3 τόνοι κοκαΐνης και έγιναν 17 συλλήψεις
Ελεύθερος αφέθηκε μετά από 3 μήνες σε κέντρο κράτησης μεταναστών ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής του Κολούμπια